Ako FIBA sad ne popusti, neće nikad - Milica Dabović ima hit-poruku za njih!

Autor: Beta Beta
sreda 04.05.2016.
13:40
Izvor: Beta

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Milica Dabović rekla je da je ponosna što je deo generacije evropskih šampionki i da će ekipa da ti sve od sebe na Olimpijskim igrama.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Dabovićeva je zajedno sa selektorkom Marinom Maljković i saigračicom Dajanom Butulijom u Lionu ugostila grupu srpskih medija koji su posetili Francusku.

"Dovoljno je što smo tamo, sama pomisao, pogotovo meni kao kapitenu. Ponosna sam što sam deo te priče i generacije koja će ostati zapamćenja. Srećni smo što idemo u Rio, daćemo sve od sebe, borićemo se, pa ko zna, možda se i Amerika dobije",
rekla je Dabovićeva novinarima.

Posle sukoba Fibe i Evrolige oko klupskih takmičenja, pojavila se mogućnost da Srbija bude suspendovana, pa i da ne igra na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru.

"Nije mi ni palo na pamet, pobiću sve tamo u FIBA", rekla je Dabovićeva uz osmeh.

"Nisam razmišljala o tome da postoji šansa da ne odemo tamo, van svake pameti mi je to. Nije mi ni na kraj pameti, nisam se ni u jednom trenutku uplašila da neću otići u Rio", dodala je ona.

Prema njenim rečima, Olimpijske igre su novi početak.

"To je novi početak. Imamo teret. Normalno je što smo se podigli na nebo, ali treba da se debelo spustimo na zemlju", istakla je Milica Dabović.

Kako je rekla, srećna je zbog toga što je nekoliko godina provela u Lionu, ali želi da se vrati u Srbiju.

"Jedva čekam reprezentaciju i da se vratim kući. Što sam starija, hvata me veća nostalgija. Opuštajuće je u reprezentaciji, milina je raditi sa prijateljima", kazala je Milica Dabović.

Ona je rekla da mora da bude zadovoljna sezonom u Lionu i da joj je mnogo lakše jer je u tom klubu sa Maljkovićevom i Butulijom.

"Sezona je bila jako teška, Francuska je jedna od jačih liga u Evropi. Olakšavajuća okolnost je to što je ovde mala Srbija, mnogo je lakše od kada je došla Dajana nego na početku. Moglo je bolje, ali bilo je teško sa curama koje nemaju želju za pobedom poput nas. Kod njih manjka borbe", rekla je ona.

Dabovićeva je rekla da su razlike izmedju Francuske i Srbije drastične i da će joj značiti iskustvo iz te zemlje jer je išla "iz krajnosti u krajnost".

"Ja se sa svoje 34 godine bacam po terenu, a one gledaju kako pored njih prolazi lopta. Kod nas cure ginu i to nas je dovelo do zlatne medalje. Bilo bi mnogo lakše da i ovde ima toga.

To je takav mentalitet, njima nije stalo. Tu su, zaštićene su kao beli medvedi, imaju svoju platu i mir, u svojoj su državi i zašto bi se kidale... Ali, i to neko iskustvo sam videla i srećna sam što nisam takva",
rekla je Milica Dabović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarkoDjordjevic
Wednesday, 04.05.2016
14:48

Drzi se ti slikanja svog du*eta, to ti bolje ide. Na putu da postane sledeca Oro, Soraja i kompanija.