Ataman: ''Hvala i navijačima Olimpijakosa, iako nisu ništa osvojili''

Autor: Darko Mitrović
subota 21.05.2022.
23:18
Izvor: Beta

Turski stručnjak presrećan posle još jednog velikog uspeha njegovog tima.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Trener košarkaša Efesa Ergin Ataman rekao je večeras da su njegovi igrači ušli u istoriju turske i evropske košarke, nakon što su drugi put uzastopno osvojili titulu u Evroligi.

"Neverovatan osećaj, ne želim da pričam previše o utakmici. Ponosan sam na igrače, ušli su u istoriju turske i evropske košarke. Zahvaljujem se Evroligi i Beogradu na sjajnoj organizaciji. Hvala i našim navijačima na podršci i hvala navijačima Olimpijakosa, iako nisu ništa osvojili", rekao je Ataman na konferenciji za medije.

Efes je večeras postao prvak Evrope, pošto je u Beogradskoj areni pobedio Real Madrid sa 58:57.

Ataman je rekao da mu je žao igrača Reala, ali je istakao da njegov tim zna da igra u poslednjim trenucima.

"Oba tima su igrala sjajnu odbranu u poslednjoj četvrtini, rešili smo problem sa skokom u napadu i na kraju smo uspeli da osvojio titulu", dodao je on.

Za najkorisnijeg igrača (MVP) završnog turnira proglašen je srpski igrač i član Efesa Vasilije Micić.

"Pre svega želim da čestitam saigračima, sjajno postignuće za nas. Ostao sam bez reči. Ne mogu da verujem da smo uspeli i presrećan sam. Nadam se da smo učinili naše navijače ponosnim", rekao je Micić.

Usledio je prekid konferencije, pošto su do Micića i trenera Efesa došli igrači turskog kluba u želji da proslave uspeh.

Micić je potom na pitanje kako uspeva da igra sjajno u završnici utakmica rekao da "pokušava da se snađe u trenutku, da čita igru i igra spontano".

Srpski igrač istakao je da mu je posebno drago što je do titule došao u Beogradu.

"Igrati u Beogradu i osvojiti sve ovo nemam šta da kažem. Mislio sam da je prethodni fajnal-for poslednji u Beogradu (2018.), ali hvala Bogu pružila se još jedna prilika i ovog puta sam izašao uspešniji", rekao je Micić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke