Hrvatski mediji o drami u Splitu i Partizanu ''od 13 miliona'', Panteru koji vredi ''kao četiri Splita'' i sudijama...

Autor: Darko Mitrović
subota 04.03.2023.
21:38
Izvor: Sportske.net

Kako su oni doživeli Nanelijevu trojku?

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović
AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Ekipe Splita i Partizana su večeras u derbiju 20. kola AdmiralBet ABA lige odigrale uzbudljiv i dramatičan meč koji je u korist crno-belih rešio Džejms Naneli, trojkom na sekund pre kraja za konačnih 96:95 za Partizan.

''Split je u rukama imao moćni Partizan! Beograđani sekundu i po pre kraja iščupali pobedu s Gripa'', naslov je zagrebačkih ''Sportskih novosti'' koje u izveštaju sa utakmice između ostalog navode:

''Gripe su izgledale veličanstveno tog subotnjeg popodneva. Umivene i pune. Malo je ko od onih koji su pristigli na Gripe, iako je nada sigurno postojala, moglo očekivati da će Žuti biti i te kako ravnopravan protivnik ekipi koju vodi najbolji evropski trener Željko Obradović, ekipi koja vredi 13 miliona evra i koja trenutno drži šesto mesto u Evroligi. Split, pak, nikada otkako je (AdmiralBet) ABA ligi nije savladao Partizan, a Partizan nikada otkako je (AdmiralBet) ABA lige nije bio ovako jak...''.

Popularni hrvatski portal ''Index'' donosi tekst pod naslovom:

''Split izgubio od Partizana u evroligaškom sastavu tricom u poslednjoj sekundi''.

''Splićani su protiv favorizovnog suparnika odigrali ravnopravan dvoboj, no 1.5 sekundi pre isteka vremena Džejms Naneli pogodio je tricu i rastužio domaće navijače. Split je tako ostao bez pobede protiv Partizana u regionalnoj ligi, a bio je to 16. međusobni dvoboj ovih ekipa u tom takmičenju'', navodi se u njihovom tekstu.

''Slobodna Dalmacija'' ističe da je nedostajala sekunda i po da Split posle 26 godina ostvari pobedu nad ''istorijskim rivalom''.

''U retko viđenoj drami na dupke punim Gripama Partizan je slavio tricom  Džejmsa Nanelija sekundu i po pre kraja susreta. Prethodno je Dominik Mavra na šest i po sekundi pre kraja doveo Split u prednost 95:93 i čudo protiv jedne od najjačih ekipa Evrope je bilo baš nadohvat ruke. Navijači su tada skandirali:

- Doš‘o je i taj dan...

No, ipak nije došao. Partizan nije ‘umro‘ na Gripama. Već 26 godina Split ne zna za pobedu nad istorijskim rivalom, a ta serija će još malo potrajati.

S obzirom na višestruko veću finansijsku moć gostiju kod kojih jedan igrač Panter košta (oko milion i po evra) kao četiri ekipe Splita (oko 350 hiljada evra), nije se ni ovaj put očekivalo čudo. No, ekipa trenera Srđana Subotića od toga je delila samo sekunda i po. Orilo se Gripama u spomen na one stare okršaje i trijumfe nad Beograđanima ‘Ju-go-plasti-ka‘, ali svemir je bio na strani bogatijih. A i sudije. Da nije bilo nekih spornih sudijskih odluka susret bi se možda već i ranije prelomio u korist ‘žutih‘'', piše ''Slobodna Dalmacija'' koja prenosi i izjavu Željka Obradoviča posle meča, kada se zahvalio navijačima Splita na fantastičnoj dobrodošlici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke