Kalina progovorio o nepozivanju među ''Orlove'', šta ga je najviše pogodilo?

Autor: Darko Mitrović
petak 26.07.2019.
15:17
Izvor: Sportske.net, BBC News na srpskom

Bilo je to veliko iznenađenje za sve, najviše za njega samog, ali strasti su se polako stišale. Kako sada komentariše sve što se desilo?

Beta/Miloš Miškov/Mo
Beta/Miloš Miškov/Mo

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije priprema se na Kopaoniku, u susret predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini, ali među ''Orlovima'' nema doskora standardnog člana našeg nacionalnog tima Nikole Kalinića.

Popularni ''Kalina'' je na opšte iznenađenje izostavljen sa Đorđevićevog spiska 18 igrača koje je poveo na Kopaonik.

U početku nije želeo da komentariše odluku selektora, ali u razgovoru za ''BBC News na srpskom'' ipak je otkrio šta mu je najviše zasmetalo u celoj priči, a to je što ga Đorđević nije obavestio pre objavljivanja svoje odluke, nego tek pošto je sve izašlo u javnost.

''Kao i svakog mladog čoveka koji želi da se takmiči, pomalo me pogodilo izostavljanje sa spiska. Opet, kao neko ko je imao dugačku sezonu i već pet godina nemam slobodno leto, dobio sam dva meseca nenadanog godišnjeg odmora. Postavio sam to kao situaciju u kojoj ne gubim'', istakao je Kalinić, a reprezentaciji Srbije poželeo mnogo sreće u Kini, uz poruku da će navijati za njih ''uživajući negde uz reku''.

O narednim akcijama reprezentacije posle Svetskog prvenstva i Olimpijakim igrama u Tokiju za sada ne želi da razmišlja, jer se ovog leta uverio da baš i ne treba planirati mnogo unapred.

''Videćemo u kakvom ću biti psiho-fizičkom stanju", dodao je Kalinić.

Mnogi i dalje smatraju da su njegovi politički stavovi koje je javno izneo tokom sezone, uz burne reakcije u javnosti, uticali na odluku selektora, ali on s tim u vezi ne smatra da je bilo gde pogrešio.

''Svako ima pravo, ali i obavezu da jasno izrazi mišljenje. Pogotovo mi, kao javne ličnosti, jer imamo veći auditorijum. Moramo da razmenjujemo mišljenja, možda to i najviše fali Srbiji u ovim vremenima

Ono što je najbitnije je da sam iskren prema sebi, da sam čist. Ako bude sreće da jednog dana i decu vaspitam na taj način. Malu sam cenu platio za satisfakciju koju imam", poručio je Kalinić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Saturday, 27.07.2019
09:25

Malo politika malo pornhub i opravdano ga nema u reprezentaciji.

avatar
Mare91Inter
Friday, 26.07.2019
18:21

Baš zato što ima auditorijum kao sportista koji treba da bude uzor mladima ne treba javno da se izjašnjava po pitanju tako nezgodnih političkih pitanja. Ne znam odakle mu ideja, a sa ovom zadnjom rečenicom da je platio malu cenu za sarisfakciju koju je dobio samo dokazuje da je odluka selektora sasvim ispravna.

avatar
paok
Saturday, 27.07.2019
16:09

Sto da ne iznese svoje misljenje, zivimo u demokratiji bar tako kaze vlast.

avatar
REVØLT
Friday, 26.07.2019
18:14

Ako je mogao Micov da istrpi...

avatar
Man united
Friday, 26.07.2019
17:08

Ти си, рођаче, одстрањен из другог разлога. Твој накарадни аутошовинистички став нема везе са тиме. Зар мислиш да би био и на ширем списку да је став у питању...

avatar
paok
Saturday, 27.07.2019
16:06

Ajde objasni nam zasto je odstanjen. Jel los igrac,jel imao losu sezonu.

avatar
Man united
Sunday, 28.07.2019
13:18

То мораш да питаш Сала Ђорђевића. Одличан је играч, али претпостављам да ремети тимски дух или тако нешто. А те приче како се неко иживљава на њему због изјаве су тешка глупост. Прво јер је тек сада одстрањен. А друго што је његов став по питању КиМ скроз исти ко и став власти. Све исто и они причају.

avatar
Slobodan Dragojevic
Friday, 26.07.2019
15:55

Kalini svaka čast,nije bitno ko je u pravu, čovek ima pravo na svoj stav i za to nebi trebalo da se pravda nikom.

avatar
noname
Friday, 26.07.2019
17:20

isto kao i Sale, pretpostavljam ?! Valjda i on ima pravo da odluci sta je najbolje za tim.

avatar
noname
Saturday, 27.07.2019
20:40

za cereka@ ako nam od Kaline zavisi rezultat na niske smo grane spali

avatar
Čerek B.
Friday, 26.07.2019
22:50

To će se videti nakon prvenstva.

avatar
Slobodan Dragojevic
Friday, 26.07.2019
20:58

Sale tu bio pitan?Kao i Tumba ili Ivanić.

avatar
Ivica Iliev Sportske
Friday, 26.07.2019
15:45

Svaka cast na hrabrosti Kalina, a Srbija ce na zalost na svetskom proci onako kako uvek prodje kad politika kroji sastav.