Mačvan ambasador projekta 'Zdravo rastimo'

Autor: Miloš Marković
petak 31.10.2014.
15:30
Izvor: Sportske.net

Košarkaš Partizana se uključio u projekat kompanije Nestle, koja ima za cilj širenje svesti o pravilnoj ishrani.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Poseban akcenat je stavljen na decu, koja će biti i glavna ciljna gurpa čitavog projekta.

U projektu "Zdravo rastimo" učestvuje Savez za školski sport Srbije će u saradnji sa kompanijom Nestlé Adriatic, u školskoj 2014/2015. godini.

Cilj je edukovati učenike 7. razreda osnovne škole o važnosti pravilne ishrane i bavljenja fizičkom aktivnošću. U Projekat će biti uključeno 42 osnovne škole, 3.850 učenika, iz 10 gradova Srbije.

Zvanični promoter projekta je Milan Mačvan.

"Zahvalio bih se na ukazanoj prilici da budem ambasador ovakvog projekta. Sve više ima mladih ljudi, koje viđam na ulici, koji ne vode računa o sebi i pre svega o ishrani. Potrebno je probuditi svest prvenstveno kod dece školskog uzrasta, ali i njihovih roditelja, kao i kod onih koji predtsavljaju uzor mladima da se to stanje poboljša."

"Ishrana je kultura svakog čoveka. Mnogo je lepše videti nekoga ko vodi računa o sebi, to se odmah primeti. Zdrava ishrana je i jedan vid higijene. O ishrani mora da se vodi računa, kroz svaki obrok i svaki dan, a ne samo da se ide na neke besomučne dijete i da se posle sve to uništi. Mladi ljudi treba da vode računa o tome, da izbegavaju brzu hranu i sve što bi moglo da im naškodi i da kroz ovakve programe uvide gde prave greške.",
istakao je Milan Mačvan.  

Projekat je odobren i ima pozitivno mišljenje Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Edukativni materijali kreirani su od strane stručnjaka nutricionizma i usklađeni sa preporukama Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke