Milojevićeva mašinerija ''gazila'' u Železniku do ''plus 31'', pa prikočila!

Autor: Darko Mitrović
subota 30.01.2021.
18:50
Izvor: Sportske.net

Odličan debi Dejana Milojevića na klupi Budućnosti, poslednja četvrtina pokvarila utisak.

Dragana StjepanovicStarsportphoto ©
Dragana StjepanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Samo par dana pošto je na mestu trenera Budućnosti nasledio Petra Mijovića, Dejan Milojević je debitovao u novoj ulozi - i to na kakav način!

U meču 17. kola ABA lige, Budućnost je večeras kao gost ubedljivo savladala FMP u Železniku rezultatom 99:88 i tako najavila uspon forme, posle nekoliko loših partija zbog kojih je Mijović i podneo ostavku.

Podgoričani su napadački impresivno odigrali u prvom poluvremenu, tokom koga im je sve polazilo za rukom, pogotovo u šutu za dva poena. Imali su nekoliko raspoloženih igrača, prednjačio je Danilo Nikolić i njihova prednost je iz minuta u minut rasla.

Čak 38 poena postigla je ekipa Budućnosti u prvoj četvrtini, a u drugoj je stigla do 63, uz 22 poena prednosti, pa je već tada bilo jasno ko će dobiti ovaj meč.

Tokom trećeg kvartala Milojevićev tim je prednost uvećao na maksimalnih 31 poen prednosti (80:49), posle čega su Podgoričani počeli da otaljavaju posao, a novi šef struke je pružio priliku i igračima koji su imali manju minutažu.

FMP je to iskoristio da značajno ublaži poraz, a Budućnost na kraju nije stigla ni do 100 poena, što se činilo potpuno izvesno posle fenomenalnog prvog poluvremena.

Kobs je u pobedničkoj ekipi upisao 20 poena, Ivanović 15, Danilo Nikolić 14, a Rid i Edžam su se zaustavili na po 10 poena.

U FMP-u Nenadić 13, Hends 12 poena, Macura i Lazarević po 10.

Budućnost posle ove pobede ima skor 12-3, koliko i Mornar na vrhu tabele, a FMP je pretrpeo deseti poraz uz pet ostvarenih pobeda i trenutno je na devetoj poziciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Sunday, 31.01.2021
18:15

Budućnost ima najboljeg trenera u ligi.

avatar
KING OF THE JUNGLE♢⭐♢⭐♢⭐
Saturday, 30.01.2021
20:18

Pustio ih Miloje, ali samo da smanje razliku :D