Nedović: "Čast je igrati za Srbiju, jedva čekam pripreme"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.06.2015.
20:59
Izvor: Sportske.net

Povratnik u nacionalni tim Nemanja Nedović otkrio je da jedva čeka početak priprema za Eurobasket kako bi nadoknadio propušteno iz prethodne godine kada ga je povreda udaljila iz reprezentacije.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Nešto više od dva meseca ostalo je do početka Evropskog prvenstva za košarkaše a kako su nacionalna prvenstva širom kontinenta uglavnom privedena kraju igrači sve više razmišljaju o iskušenju koje će uslediti.

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je 26. maja preliminarni spisak na kojem se pored ostalih igrača nalazi i Nemanja Nedović, košarkaš Valensije koji je zbog povrede propustio prošlogodišnji Mundobasket.

"Osećaj je sjajan! Svako ko me poznaje dobro zna koliko mi je bilo teško što nisam bio u poziciji da pomognem ekipi na Mundobasketu. Sada sam još motivisaniji da Eurobasket dočekam spreman" kazao je Nedović.

Nemanja Nedović propustio je prethodno veliko takmičenje zbog povrede stopala a za sajt FIBA otkrio je da mu je jako teško palo to što je uspeh svojih reprezentativnih kolega morao da prati iz navijačkog ugla.

"Bilo mi je jako teško, utakmice sam gledao na TV-u kao svaki drugi navijač. Finale nisam mogao da gledam zbog toga što sam bio u avionu na putu za Ameriku. Bio sam srećan zbog momaka, ali sam u isto vreme bio tužan i povređen jer nisam bio deo tima" rekao je Nedović.

Srbija je bez Nedovića u timu osvojila drugo mesto na Mundobasketu u Španiji pa ne čudi što prvotimac Valensije jedva čeka da počnu pripreme za naredno veliko takmičenje.

"Moje prvo veliko takmičenje sa reprezentacijom bilo je Evropsko prvenstvo 2013. godine i vrlo dobro znam šta znači kada predstavljate svoju zemlju. Jedva čekam da ponovo budem deo tima. Poziv u nacionalni tim mi mnogo znači, jedva čekam da počnu pripreme" istakao je Nedović.

Komentarišući selektora Aleksandra Đorđevića, srpski reprezentativac imao je samo reči hvale.

"Pre nego što je usledila povreda trenirao sam sa reprezentacijom četiri nedelje i imao prilike da dobro upoznam selektora. Sjajan je kao trener i osoba. Ne plaši se nikoga i nema izazova od kojeg zazire. Taj stav prenosi na igrače i prava je čast raditi sa njim" poručio je Nedović.

Srbija će na predstojećem Eurobasketu igrati u grupi "B" sa selekcijama Nemačke, Španije, Turske, Islanda i Italije. Mnogi su skloni tvrdnji da se radi o "grupi smrti" koja je smeštena u nemačku prestonicu.

"Da, biće treško u Berlinu, dobili smo jako tešku grupu. Ali, ukoliko želiš da budeš najbolji moraš da pobediš najbolje. Tako je bilo prošle godine na Mundobasketu i možda je bolje da na startu odmerimo snage sa najjačima" poručuje Nedović.

Za kraj razgovora, Nemanja Nedović je prokomentarisao izjavu selektora Đorđevića koji je prilikom objavljivanja spiska kazao da je cilj Srbije plasman u finale Evropskog prvenstva.

"Đorđević je naš selektor, ako on kaže da je cilj plasman u finale onda je tako" zaključio je Nedović.

Srpski reprezentativac Nemanja Nedović proveo je veći deo prethodne sezone u ekipi Valensije za koju je u Endesa ligi prosečno beležio 7.2 poena i 1.8 asistencija po meču, dok je u Eurokupu imao nešto bolji prosek od 7.8 poena, 3.8 asistencija i 1.8 skokova po utakmici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Domazet
Thursday, 18.06.2015
23:35

Bas je bezobrazan, ulizuje se saletu, on vec prica kao da je sigurno pozvan, a u konkurenciji su mu jovic, markovic i micic

avatar
Tamara Radin
Saturday, 20.06.2015
13:01

netreba on nikom da se ulizuje on je fantastican igrac

avatar
Branislav
Thursday, 18.06.2015
21:14

Posle toga dodji malo do malog Kalemegdana... Ocekujemo te.