''Orlovi'' pokazali reakciju, ali mogu još mnogo bolje!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.11.2020.
19:52
Izvor: Sportske.net

Srbija ni večeras nije blistala, ali što je najvažnije, pobeda je izborena i sada je Evropsko prvenstvo ponovo na vidiku.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Dva dana posle šokantnog poraza od Švajcarske (92-90), reprezentacija Srbije večeras je uspela da u Espu savlada selekciju Finske rezultatom 75-66.

Ovo je druga pobeda ''Orlova'' u četiri odigrana kola u kvalifikacionoj grupi E, pa se naš nacionalni tim sada značajno približio plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Za razliku od meča sa Švajcarcima, kada je reprezentacija Srbije konstantno jurila rezultat, večeras su izabranici Igora Kokoškova od samog starta utakmice imali vođstvo, koje su uglavnom uspešno održavali.

U našem timu izdvojio se raspoloženi trio Avramović-Anđušić-Apić, koji je tokom čitavog meča imao glavne uloge. Predvođena njima, Srbija je prvu četvrtinu dobila sa 17:7, potom u drugom kvartalu povela sa 29:12, kada je usledio jedan krizni period, tokom kog su Finci serijom 7:0 prišli na deset poena razlike.

Ono što je našem timu pravilo velike probleme jeste loš šut za tri poena, kao i neočekivalo loše izvođenje slobodnih bacanja, ali s druge strane, Finci, srećom, u većem delu meča nisu bili tako raspoloženi u šutu van linije 6.75 metara kao Švajcarci dva dana ranije protiv Srbije.

Sličan razvoj događaja i u trećoj četvrtini, Finci su prilazili na sedam-osam poena razlike, pa je Srbija uvećavala na 10-12 poena u svoju korist. U poslednjem kvartalu su Finci uspeli trojkama uspeli da priprete, prišli su i na pet poena zaostatka, ali ''Orlovi'' uspevaju da na ulasku u poslednji minut uvećaju prednost na 71:62, što selekcija Finske nije uspela da stigne do kraja.

Danilo Anđušić je sa 19 poena bio najefikasniji u reprezentaciji Srbije, Avramović je upisao 17, a Dragan Apić 12 poena. Fince su predvodili Mahuni sa 15 i Sasu Salin sa 10 poena.
-
Baner
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke