Ovo je nova Partizanova grupa u Top 16 Evrokupa! Mnogo težak posao na vidiku!

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.12.2020.
22:57
Izvor: Sportske.net

Sve je jasno posle večerašnjeg poraza, bar što se Partizana tiče...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Mogao je Partizan do visokog plasmana u Grupi A, možda čak i do prvog mesta, čime bi sebi znatno olakšao posao u Top 16 fazi, ali večerašnji poraz od Burža (73:71) znači da će crno-beli prvu fazu takmičenja završiti kao četvrtoplasirani u svojoj grupi, bez obzira na ishod meča poslednjeg kola sa Venecijom koji treba da odigraju na kraju godine.

I u slučaju pobede, Partizan bi bio u ''krugu'' sa Uniksom (koji je večeras poražen od Huventuda sa 77:72), i(li) Buržom, a od obe pomenute ekipe ima slabiji međusobni skor i najslabiju koš razliku.

To dalje znači da će se Partizan u Top 16 fazi Evrokupa takmičiti u Grupi F, a rivali će mu biti određeni po ovoj šemi: B1, C2 i D3.

Na poziciji B1 najverovatnije će biti španska Unikaha, ukoliko sutra na svom terenu savlada nemački Ulm. Ukoliko gosti iznenade, Partizanov rival biće francuski Levaloa.

Poziciju C2 gotovo izvesno zauzeće Lokomotiva Kubanj, iako tu ima još nekoliko zaostalih mečeva. Monako na trećem mestu ima tri pobede manje, uz dva meča manje i teško će dostići rusku ekipu.

Konačno, najveća neizvesnost je oko pozicije D3, koju će zauzeti Cedevita Olimpija ili Trento. Kolo pre kraja, oni imaju po šest pobeda i tri poraza, s tim da Cedevita ima bolji međusobni skor.

Ako Ljubljančani u poslednjem kolu savladaju Promiteas u gostima, obezbediće drugo mesto, a Trento će ići u Partizanovu grupu.

Dakle, najverovatniji Partizanovi rivali u Top 16 su: Unikaha (Levaloa), Lokomotiva Kubanj (Monako) i Trento (Cedevita Olimpija).
-
baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Limenka
Wednesday, 16.12.2020
01:09

Treba da se desi cudo da pocnemo da licimo na tim ove sezone. Da svi postanu bolji 30% da postanemo konkurentni. Vrlo tesko pobedjujemo, neizvesne zavrsnice gubimo. Svi su podbacili u odnosu na proslu sezonu, jedino Pejdz na nivou napadackog zadatka. Lako smo citljivi, iz aviona se vidi da igramo samo na Pejdza i Kodija, ostali limitirani poput N.Jankovica ili klimavi kao Zagorac i Gordic. Suma sumarum: tanko i bledo

avatar
Petar Petar
Wednesday, 16.12.2020
00:13

Ma koja god da bude grupa mi tu zavrsavamo pricu ove sezone. Jednostavno nesto nije kako treba, a para za nekog igraca nema i mi cemo ovako bauljati do poslednje utakmice u sezoni. Mi bolje od ovoga, to je ocigledno ne mozemo cak i u utakmicama gde nam se sve nudi mi nekako nadjemo nacin da ne pobedimo. Osim Zvezde gde smo do prilike za pobedu stigli prilicno slucajno ostale utakmice smo sve uspeli da izgubimo u situacijama gde je jednostavno neverovatno da ne mozemo da zavrsimo posao u poslednjih par minuta. I onda vracamo protivnika u igru, na sve nacine mu pomazemo da nas dobije i oni nas i dobijaju i pored toga sto to nisu ekipe koje su bolje, ali ako im se ti ponudis trideset puta u toku utakmice cak i amaterska ekipa ce uspeti da te pobedi. Znaci svaki nas poraz koji je bio na jednu loptu ove sezone nije dosao tako sto je protivnik uspeo da napravi nesto spektakularno ec sto smo mi sve ucinili da nas oni pobede, jedino sto nismo je da uzmemo loptu i sami sebi damo kos. A ne bi me iznenadilo da i to uradimo ako protivnika bas ne krene da ubaci jednom od 20 prilika koju im poklonimo....

avatar
Sanchez Bakero
Wednesday, 16.12.2020
00:48

Sve si rekao. Da je ovo prošlogodišnji Partizan, ni malo se ne bih plašio ove grupe, a ovako...

avatar
pekky3
Wednesday, 16.12.2020
01:00

Tako ti dodje kad igraš individualno na mišiće i bez neke taktike, jer nemaš pleja da razigrava ekipu i vodi napad. Sve nešto na silu se igra, bez interesa, volje, borbe a to ti je tako kad ne primaš platu na vreme! Dovode se skupi ameri koje hvale na sva usta dok dolaze kako su igrali u nba klubovoma! Pa da su kvalitetni ostali bi tamo i ne bi dolazili u (zvezdinu) srbiju! Ubi nas ovi čovid 19 virus i njihovi sateliti! Napred Partizan