Partizan nemoćan u Podgorici!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 02.12.2017.
20:45
Izvor: Sportske.net

Bez koncentracije u završnici, Partizan je promašio nekoliko bitnih šuteva kada je to bilo najpotebnije.

Buducnost Voli
Buducnost Voli

Povezane vesti

Partizan je ponovo poražen u ABA ligi, oni su danas odigrali lošu odbranu u prvom poluvremenu, primili čak 55 poena u prvom delu, a u nastavku su promašili nekoliko bitnih šuteva za konačan poraz od 86:79.

Nakon rezultata 2:2 ekipa Budućnosti pravi veliku seriju, Gibson je sa dve trojke doveo domaće u prednost od 12:2, a onda kreće serija crno-belih na drugoj strani.

Strahinja Gavrilović je bio odličan, Vanja Marinković je pogodio trojku za 15:13 za domaće, a kada je Veličković pogodio trojku na semaforu je bilo 20:20.

Ipak, prvih deset minuta Partizan završava u zaostatku od 4 poena, ali početkom druge deonice pravi seriju od 7:0. Čakarević je vezao pet poena u tom periodu, rezultat se nakon toga lomio, da bi nakon trojke Andrića bilo 34:35 za Partizan.

Nažalost po naš tim, crno-beli ispuštaju tu prednost, Budućnost pravi novu seriju 7:0.

Patrik Miler stupa tada na scenu, pogađao je, pa promašivao, pa pogađao bacanja... Sve se vrtelo oko njega, a na semaforu - 44:42.

Onda Budućnost kreće u novu seriju, Gordić za 3, Ivanović za 3, očas posla je bilo 52:43. Gordić je na 9 sekundi pre kraja začinio trojkom za kraj prvog poluvremena.

Partizan je nastavio u svom stilu i u drugom poluvremenu. Kao što je svima poznato kako igraju ekipe Miroslava Nikolića, tako je i slučaj sa ovim Partizanom.

Vilijam Gos je pogodio dve trojke, crno-beli su se vrlo brzo vratili u igru.

Prednost domaćih se održavala između 5 i 8 poena, spustio je u jednom trenutku Partizan i na -3 kada je Marinković pogodio trojku. Nakon nove njegove trojke u trećoj deonici crno-beli stižu do 69:68, a Partizan je mogao da pređe i u prednost, ali je Miler promašio jedno slobodno bacanje, pa je bilo 69:69.

Partizan je treću četvrtinu pobedio sa 26:16, očekivali smo neizvesnu poslednju deonicu.

Gosti su držali priključak u poslednjoj deonici, a nakon koša Šehovića za 2 poena na 6:16 do kraja, skoro dva minuta nismo videli poene ni na jednoj strani.

Onda je Gordić na 4 i po minuta pogodio dva slobodna bacanja, a nakon izgubljene lopte Gosa, Budućnost je lakše disala.

Ipak, Vilijam Gos se isklupljuje, Andrić pogađa trojku, a Marinković promašuje za prednost Partizana na 2:40 do kraja!

Marinković je bio pravi tragičar ove utakmice, promašio je čist zicer, a nakon poena Zorana Nikolića Budućnost dolazi do 84:77 na 45 sekundi do kraja.

Kada je Gordić pogodio sa bacanja, sve je bilo jasno, Partizan nije uspeo da slavi u Podgorici, nakon nekoliko propuštenih šansi da pređu u prednost u poslednjoj deonici.

Gordić je imao 19 poena, Danilo Nikolić 16, Gibson 13, a Šehović 12. Kod Partizana stranci su bili najbolji, Miler j eimao 22 poena, 5 skokova, 4 asistencije, indeks 30. Vilijam Gos je sakupio 14 poena, Veličković je imao 10.

Budućnost ostaje na prvom mestu sa 9 pobeda i jednim porazom, Partizan ima sada 5 pobeda i 5 poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
petar000
Sunday, 03.12.2017
00:09

I nude nam se ljudi, i nude, i mi jednostavno ne znamo. Najtuznije od svega je sto mi svaku utakmicu u najvecem njenom delu izgledamo sasvim ok, ali kad naidju ti padovi od nekoliko minuta, to se ne moze ispraviti. Kakvih pet minuta u poslednjoj cetvrtini imamo, za nepoverovati. Velickovic masi zicer, pa opet masi zicer, pa Gavrilovicu lupaju rampu zato sto ih on saceka da pridju, pa faul Velickovica u napadu. pa otvoreno polaganje Marinkovica koje masi, pa Cakarevic dribla sebi u nogu, pa Gos udje u tri igraca i trazi asistenciju iz skoka i kad na to nadovezemo jos tri zicera Velickovica u prethodnom delu utakmice i dva Salica eto racunice. Umesto da dobijes lagano sa desetak ti ne mozes ni da izjednacis. tragicno je i to sto je ova ekipa u odnosu na onu od prosle sezone pet puta bolja, samo sto nemamo centra, jer ovaj Salic ja stvarno ne znam cemu sluzi. Do tri minuta pre kraja covek je imao ponovo NULA skokova. Velickovic oce, ali on sve sto dobro napravi onda u tri minuta unisti, jer jednostavno nema snage i igra covek na svezinu. Bilo mi je i pre jasno, ali sad je kristalno zasto je Dule stipao ovog Andrica, on sve nesto ko devojcica neka. Razumem da ne znas odbranu i da si smotan, ali da ne znas faul da napravis evo vec pet sezona je neverovatno. Nedostaje mu agresije i u napadu i u odbrani. Jeste Buducnost jaca ekipa od nas, ali ovo veceras smo morali da dobijemo. Ne kapiram kako bas svi igraci koji su na parketu pocnu da prave gluposti istovremeno? Mozda ima i do Mute nesto, ali ipak on je napravio neku tecnu igru u napadu, a odbranu najverovatnije ne moze da ih natera da igraju, ili ne moze da ih nauci. U sustini kada su na parketu Miler, Vanja i Andric mi odbranu i ne mozemo da igramo jer ljudi jednostavno ne mogu da odigraju, ne zanima ih. Odbranu ne igra ni mali Pecarski, Gos hoce, ali nekako mu ne ide, i on se gubi, Novica pokusava da pokrije ostalu cetvoricu, a onda nas puni njegov igrac jer redovno i on ispada, Sve u svemu, nama treba centar koji ce malo cvrstine da donese u odbrani, za napad nam nije neophodan.

avatar
Saturday, 02.12.2017
23:40

Gordić nas odučio od košarke

avatar
Zauvek Plavac
Saturday, 02.12.2017
22:41

Nikoliću, ako imaš imalo obraza podnesi ostavku. Zbog iskustva koje imaš sam očekivao MNOGO VIŠE od tebe ali sam se prevario. Od prosečne ekipe koja ima verovatno najbolje strance u svojoj istoriji si napravio ekipu koja ne zna šta znači odbrana. Na kraju ćemo završiti u sredini tabele a tebi će kao i uvek neko drugi biti kriv. Prekini da brukaš ovaj klub i odlazi.

avatar
Dača
Saturday, 02.12.2017
22:04

Ja bih samo da pitam nešto ovog našeg nesrećnog trenera: na čemu ste vi to radili ovih 15 dana pauze?

avatar
petar000
Sunday, 03.12.2017
00:13

Pa gledaj, ima nekih pomaka u odbrani, ali je problem sto imamo padove od po dva-tri minuta u svakoj cetvrtini gde primimo brdo koseva. To je taj problem sa koncentracijom igraca koji igraju solidno, a onda naidje period kao s Marsa da su pali. I to ce tesko ispraviti bilo koji trener da dodje. To je jednostavno mentalitet igraca koje imamo. Miler, Salic, Gos, Vanja, Andric, Pecarski, jednostavno to su igraci koji su limitirani u odbrani i koji i ne zele da napreduju u tom segmentu, osim mozda Gosa koji mi se cini da hoce, ali nekako ne moze jos da se uklopi.

avatar
BIG D
Saturday, 02.12.2017
21:52

Idemo KK Buducnost!!!!!!!

avatar
mikicvetkovic87
Saturday, 02.12.2017
21:49

Definitvno se na kraju sezone zahvaliti Velickovicu, Marinkovicu, Andricu, Cakarevicu , Salicu

avatar
Dača
Saturday, 02.12.2017
21:57

Prvo se treba zahvaliti Nikoliću.

avatar
Zlato
Saturday, 02.12.2017
21:48

Komsije nece biti ni medju 4 jer ce nasa filijala biti ispred njih slijedi im borba za opstanak.

avatar
Dolina cupova
Saturday, 02.12.2017
23:24

Ko je čija filijala i ko je ko? Pa ti to nećeš nikad da shvatiš...

avatar
Toto Salvatore Riina
Sunday, 03.12.2017
10:55

Ne shvataš ni ti ko je Igokea pa šta sad da se radi...

avatar
petar000
Saturday, 02.12.2017
23:54

Vasa filijala je vec ispred nas. Eno sinoc dobi Reala lagano.