Sale Đorđević o zrelosti Kalinića, praktično precrtao još tri imena?!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 03.07.2019.
09:42
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Na novom skraćenju spiska očekuje se da sigurno otpadnu sledeća trojica.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Aleksandar Đorđević je sve iznenadio kada je sa spiska reprezentativaca skratio Nikolu Kalinića i Nemanju Nedovića.

Nije bilo previše komentara oko izostanaka pomenute dvojice, Kalinić nije imao odgovor i želeo je da sve bude bez komentara, a Nedović je rekao da će biti veran navijač reprezentacije, ali je nagovestio da je preko Tvitera saznao da je otpisan.

Sale Đorđević je prokomentarisao za "Žurnal" Nikolu Kalinića, a reči o Nedoviću su izostale. Ipak, rekao je da sve želi da ostane između njih.

"Svi igrači znaju zašto ih nema, ali dozvolite da to ostane između nas. Razgovarao sam sa Kalinićem u ponedeljak i on je reagovao izuzetno pozitivno i zrelo. Razumeo je i shvatio priču zašto ga sada nema. Međutim, njegovo nastupanje u reprezentaciji nije završeno, u budućnosti, kao i do sada, zavisi od forme, terena, rezultata i ponašanja", rekao je Đorđević.

Na spisku je 18 imena, ali je veoma izvesno da će trojica otpasti. To su Dejan Todorović, Milan Mačvan i Ognjen Kuzmić.

"Oni će biti sa nama na pripremama kako bi što pre nakon povreda vratili u formu, što će im i te kako značiti, kako za igre u klubu, tako i u reprezentaciji. Naravno, razmišljali smo i o igračima koji će moći da se odazovu za prozore kvalifikacija za Evrobasket. Najvažnije je sada Svetsko prvenstvo, ali važno je i ono što će doći posle toga. Sve radimo planski", rekao je Đorđević za "Žurnal".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Magija to smo mi
Wednesday, 03.07.2019
16:09

Iskreno, Kalinic i ne zasluzuje da igra za reprezentaciju. Recite mi kako igrac koji javno prica protiv svoje zemlje moze istu da predstavlja na najbolji moguci nacin? Na stranu svi nejgovi igracki kavaliteti, ali ovo je reprezentacija gde se uzimaju u obzir i neke druge osobine.

avatar
Čerek B.
Saturday, 06.07.2019
04:36

Istina. Ali po tvojoj logici, ni Sale ne zaslužuje da vodi reprezentaciju. Jer kako može da pozove u tim igrača koji priča protiv svoje zemlje (bez obzira što je rekao dosta talnih i istinitih činjenica koje su nama na žalost mrske i strašne)

avatar
Magija to smo mi
Saturday, 06.07.2019
19:26

E sad, ako cemo po toj logici onda Srbija ne treba ni da igra protiv zemalja koje podrzavaju narusavanje njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta i tako bi mogli u nedogled... Govorim konkretno o Kalinicu, mada mislim da to sto se misli u javnosti, ipak nije razlog njegovog brisanja sa spiska vec neka selektorova koncepcija, ali kako je tako je, koga nema bez njega se mora.

avatar
dusko
Wednesday, 03.07.2019
15:07

Zašto u ponedeljak? Zašto nisi razgovarao sa igračima pre nego što je izašao spisak na društvenim mrežama?! Ovi igraču su to zaslužili, zbog svega što su dali do sada reprezentaciji! Ovakvo omaložavanje nisu zaslužili, pa ako je i od takve legende, mnogo je!

avatar
Nenad Šmigić
Wednesday, 03.07.2019
13:38

Ma kakav kalinic i nedovic, manje vise za njih, ja sam se uplašio da ces izostaviti bircevica.... Bez njega zlo... Salu na stranu cime je taj momak zasluzi da ide na svetsko pre mnogo igraca koji su bolji od njega???????

avatar
nemam pojma
Wednesday, 03.07.2019
13:27

Uz Milutinova i Jokića, sve sam sigurniji da će ovaj dečko Petrušev biti naš treći centar u budućnosti, naravno ako ga povrede ne spreče. Stvarno je veliki talenat. Mislim da će brzo na draft i u NBA.

avatar
REVOLT OF MILAN
Wednesday, 03.07.2019
12:49

Onda se odmah zna i spisak jer ce otpasti jos i Avram, Birca i Raduljica.

avatar
_Goran_
Wednesday, 03.07.2019
12:02

Pored te navedene trojice otpadaju verovatno i Avramovic, Simonovic i Bircevic. Kontam da ce voditi 4 centra, jer prosto ne vidim kako nece povesti Radulju bez obzira na to sto nije igrao, jer ga je stalno vodio. Teo, Jovic, Micic, Bogdan, Gagi, Gudura, Lucic, Bjelica, Jokic, Milutinov, Radulja i Bobi. Falice Kalina tu, ali je ovo i dalje odlicna ekipa.

avatar
Jelena Renovcevic
Wednesday, 03.07.2019
11:41

Sta hoce bre ovaj Nedovic? Neka se zahvali ljudima iz reprezentacije sto ga Sale nije vratio sa priprema za EP zbog onih nocnih izlazaka i voznje kvadova zbog kojih je Sima slomio prst.

avatar
dusko
Wednesday, 03.07.2019
22:51

a sta ti znaš o tome!

avatar
Čerek B.
Saturday, 06.07.2019
04:38

Pa što nije? Jel to znači da je i Sale radio ili radi loše? Dokle više ta selektivna pravda? Nisi sad jer si bio prošli put a nisi trebao?!?

avatar
Toledo
Wednesday, 03.07.2019
10:00

Tako je Sale 💪🏽💪🏽!!!!

avatar
O\'Sullivan147
Wednesday, 03.07.2019
09:50

Смијем се кладити да је Калина изостављен због оног клипа...

avatar
Čerek B.
Saturday, 06.07.2019
04:40

Možda je to u neku ruku i opravdano, ali ako je to razlog, onda se igrač uopšte ne poziva i tačka. A ne na spisku, a ostaju veliki Birča, Simon i ini mahači peškirima a jedna od boljih četvorki u EL ne ostaje

avatar
Čerek B.
Monday, 15.07.2019
08:31

Ne pričam ja ovde o podršci Saleto a posebno ne o njegovom znanju. Niti sam kompetentan niti želim da se upecam na taj mamac. ja ovde pričam o "repovima" odnosno o nepotrebnim tenzijama koje se ne tiču same taktike i i samih priprema. Reprezentaciji je sada potreban mir a sa ovakvim stvarima ga svakako neće biti onako kako bi trebalo.

avatar
O\'Sullivan147
Monday, 08.07.2019
14:19

Ја подржавам Салета,какав год да је разлог,мислим да се ипак он мало боње разумије од нас у кошарку. Вријеме ће показати да ли је погријешио...