Selektor Sale: "Uvek može da se nađe razlog da se ne igra za reprezentaciju"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 17.09.2018.
16:21
Izvor: Sportske.net, vice.com

Selektor reprezentacije Srbije ponovo je govorio o neizostavnoj temi.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

U intervjuu za "Vice" selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je govorio o neizbežnoj temi izostanaka pojedinih igrača u reprezentaciji Srbije.

Bio je to slučaj i ove godine tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini, a neko ko se najviše ističe u tome jeste Nikola Jokić, fantastičan košarkaš Denvera koji je i vedeta tog tima. Ipak, Đorđević je akcenat stavio na igrače koji su bili u reprezentaciji u prethodnom periodu.

"Ti igrači, a vi sigurno mislite ovde na Nemanju Bjelicu i Bogdana Bogdanovića, su bili ovde i pre nego što su otišli u NBA i već imaju jedan odnos prema nacionalnom dresu. Oni su sada ovde kao bolji igrači, postoje igračke promene, ali njihov odnos prema reprezentaciji, uticaj na druge igrače i posvećnost radu su uvek bili besprekorni. Nisu oni ništa novo doneli, oni su „stari“ pravi lideri ove grupe, i na pravi način odgovaraju na sve izazove koji su pred njima
", rekao je Aleksandar Đorđević.

Selektor naše reprezentacije istakao je i da smatra da igračima niko ne može zabraniti da igraju za reprezentaciju.

"Moje lično mišljenje, nevezano za ulogu koju imam u ovoj selekciji, je da niko ne može da zabrani igraču da igra za reprezentaciju ako on to želi. Ukoliko on ima neku malu sumnju, ili ne želi da igra, ili štaveć, uvek će naći neći izgovor – malo će ga podupreti ekipa, da mu sugeriše da ovo leto preskoči, odmori, radi nešto drugo..."

Onda je objasnio u čemu je štos i kako je sve počelo.

"Čini mi se 2006. godine, Horhe Garbahosa je odigrao za Španiju sa jednom malom povredom, odbivši zahteve Toronta da preskoči to leto. On je hteo da igra, doneo je medalju svojoj zemlji, ali je posle tokom godine imao neki problem, i NBA je videla da tu ima štetu u odnosu na njegov učinak za klub. Dakle, oni njega plaćaju, a on nije na terenu nego samo u protokolu. I otad je krenulo sa tim dogovorima, i ja uvek spomenem Garbahosu kao nekoga ko je želeo da igra za svoju reprezentaciju", rekao je on.

Reprezentacija Srbije je na dobrom putu da se plasira na Mundobasket u Kini naredne godine, minimum nam je potrebno da u mečevima sa Izraelom imamo pozitivan skor, a čak i da se to ne desi, naš tim ima realne šanse za plasman na Svetsko prvenstvo.

Kompletan intervju Saleta Đorđevića pročitajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

36 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Wednesday, 19.09.2018
18:30

* sa kritikama

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Tuesday, 18.09.2018
08:00

I Todorovic je tesko povredjen, katastrofa... :-((((((

avatar
JovanChe
Monday, 17.09.2018
17:47

Kako to reprezentacija treba da se oduzi Nemanji Krsticu i Branku Jorovicu? Oni su dobili sansu da popune tim zbog drugih koji su otkazali i imaju to upisano u CV, to je njohovim mendzerima bilo najbitnije.

avatar
ISTINA BOLI
Monday, 17.09.2018
16:46

Ko si ti da pravis ruznu sliku o nasim sportistima? Sada neko treba da mrzi Jokica jer nece da igra za reprezentaciju,pa jel Jokic treba da mrzi ljude koji nista ne rade,jer ne doprinose nista time? Svi misle da je lako da pljuju veoma mlade ljude,zbog nekih odluka,a niko se ne pita kako je njima bilo da to postignu,niti kako im je sada,mislite da je lako trenirati svaki dan do krajnjih granica? Kada mu se jede burek,da mora uzeti zelenu salatu? Da se rodbina i uza i sira,automatski grebe od deteta od 20 godina i onda tako zivi 300 dana i taman mu dodje odmor,koji koristite SVI i on sada i to treba da da za nekog,ako hoce hoce,ako nece,decku sve najbolje,a ti selektorcicu,pobedi selekciju od koje nismo 3x kvalitetniji,zadnji put te pobedila ekipa bez centra i sa jednim dobrim NBA igracem.

avatar
Man united
Monday, 17.09.2018
19:05

Ако је таква ситуација, зашто поштено не каже. Нећу да играм, заболе ме за репрезентацију, хоћу да одмарам. Ја бих то први испоштовао. А не стално неки глупи изговори. Чему то?

avatar
Partibrejker
Tuesday, 18.09.2018
00:46

Pa rekao je,za razliku od Teodosica i Marijanovica.Cim je saopsten spisak,decko je rekao da ima obaveze u klubu.On nije slobodan.Ima veliki ugovor,ali i obaveze.Odkud Sale zna sta mu pise u ugovoru.Radmanovic je kaznjen zato sto je isao na skijanje.U ugovoru mu je pisalo da mu je to zabranjeno.Tako verovatno i Jokic mora da trazi dozvolu kluba da bi igrao.Rekli mu ne i kraj price.Eto ko moze da mu zabrani.

avatar
ISTINA BOLI
Monday, 17.09.2018
21:06

Pa mogao si kroz tekst shvatiti. Jokic ocigledno sam ne zna sta hoce,sto je i razumljivo jer je mlad,pa bi i da igra za reprezentaciju,ali bi i da radi na sebi zbog NBA karijere,ali bi i da poslusa klub jer ga nenormalno placaju i onda na kraju prelomi pa ispadne kao da trazi izgovore. Sto je najtuznije,oko ovoga se ne bi dizala prasina,nego imamo ovog polu trenera,koji samo trazi izgovore,u svakom klubu u kojem je radio,dobio je otkaz,jer je dosadjivao gazdama i upravi,nikad mu nista nije po volji,tako i ovde,pljuje nase mlade momke,jer ne moze Grcku dobiti i jer nece naci angazman van Srbije u zivotu,o vodjenju EL ili NBA timova je smesno i pricati,sta bi bilo da je Grckoj igrao Janis? Koja bi tek bruka bila da Amerika posalje najbolje sto ima?

avatar
NOVAKOVIC ZORAN
Monday, 17.09.2018
20:22

Samo zbog onog SELEKTORCICU.... TI SI BUDALA..

avatar
nenadnenad1234
Monday, 17.09.2018
16:33

Da, ali Spanija se oduzila Garbahosi, a kako se Srbija oduzila Branko Jorovicu, ili Nemanji Krsticu koji su povredjeni igrali na SP (Branko Jorovic) i EP (Nemanja Krstic)

avatar
BloodY RippeR
Monday, 17.09.2018
17:34

Prvo ne mozes da poredis zemlje koje su finansiski mocne i nas. A ko nema zelju da igra za svoju zemlju i ne mora ali nemoze da trazi izgovore i da se ljuti sto se tako prica o njemu. Ipak je to profesionalni odnos koj retko kad traje duze od 35 god i ako ne zelis ni malo da se zrtvujes i potrudis da usrecis i svoj narod kad si vec u mogucnosti onda nema ni opravdanja od strane istih. Da nema navijaca i gledalaca sto na stadionima sto za televizorima nebi ni imali takve plate. Jer onda sponzori nebi imali vajde ,televiziske kuce isto tako nebi imalei vajde.Djordjevic koliko me secanje sluzi je kao jedan od najboljih na svetu uvek igrao za reprezentaciju i od svoje 31-32 god se lepo izjasnio da ostavlja reprezentaciju mladjima sto je bilo ok jer smo imali dosta igraca koji su mogli solidno da ga odmene.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 17.09.2018
18:11

Nije se ni on uvek odazaivao, al ajde nema veze. Jorovic i Krstic su ko mladi karijere "unistili" zbog reprezetancije. Krstic je sa povredom ledja otiso na EP u Sloveniji, jer da on nije isao mi ne bi imali 12 igraca tamo, dok se Jorovic ako se ne varam povredio tokom sampionata, ili na pripremama za SP 2006. Ti igraci nisu bili finansijski obezbedjeni u tom trenutku, Jorovic je igroa u FMP-u, dok je Krstic igrao u Megi tad.