TABELA - Partizan na pobedu od Top 8, Zvezda pala na 13. mesto

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.01.2023.
23:41
Izvor: Sportske.net

Značajne promene na tabeli posle večerašnjih mečeva.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Večeras je odigrano šest utakmica 22. kola Evrolige, nastupila su i oba naša predstavnika, od kojih je uspešniji bio Partizan.

Crno-beli su pred svojim navijačima u ''Štark Areni'' savladali Asvel sa 92:71 i sada imaju po 11 pobeda i poraza, a Crvena zvezda je odigrala najslabiju utakmicu od dolaska trenera Duška Ivanovića, i to u Bolonji protiv Virtusa, od koga je poražena sa 84:72.

Sada Crvena zvezda ima 10 pobeda i 12 poraza, baš koliko i Virtus, ali tim iz bolonje je večeras ostvario ubedljiviji trijumf u odnosu na poraz od devet poena razlike u decembru u Beogradu. To znači da Virtus ima prednost na tabeli u odnosu na Zvezdu, pa je italijanski tim sada na 12, a Zvezda na 13. poziciji.

Što se tiče Partizana, crno-beli su izjednačeni sa Makabijem koji je večeras izgubio od Barselone u gostima, ali Makabi ima bolji međusobni skor od crno-belih, pa je ''Ponos Izraela'' na devetoj, a Partizan na 11. poziciji na tabeli.

Od Top 8 ih deli samo jedna pobeda, jer Baskonija i Valensija na sedmoj i osmoj poziciji imaju po 12 pobeda i 10 poraza.

U sledećem kolu, Crvena zvezda u četvrtak gostuje Armaniju u Milanu, a Partizan će dan kasnije odmeriti snage sa Žalgirisom u Kaunasu. Armani je večeras prekinuo seriju poraza trijumfom na svom terenu nad Baskonijom, a Žalgiris svoj meč 22. kola u sredu protiv Efesa u Istanbulu.

-

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke