Zasijao Simanić!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 23.10.2017.
23:22
Izvor: Sportske.net

Jedan od najperspektivnijih srpskih košarkaša konačno je pokazao svoj potencijal i u seniorskoj košarci.

FMP
FMP

Povezane vesti

Boriša Simanić je u konkurenciji kadeta pokazao da ima talenat za najviše domete. Sa svojim vršnjacima je na Evropskom prvenstvu u Kijevu svojevremeno osvojio srebru medalju, videlo se da je reč o velikom talentu, ali je čini se prerano završio u prvom timu Crvene zvezde.

Nije dobio pravu priliku, na trenutke je tek pokazao svoj potencijal, ali bilo je jasno da nema snage da se takmiči sa seniorima.

Uprkos tome, bio je u prvom timu Zvezde minule dve sezone, na kašičicu je dobijao priliku i u ABA ligi i Evroligi, pa je ovog leta odlučeno da bude prosleđen FMP-u.

Nije puno igrao ni u ekipi iz Železnika ove sezone, ali je sada dobio pravu šansu protiv Zadra i na najbolji način ju je iskoristio.

FMP je u furioznoj završnci nadigrao Zadrane, a Simanić je na terenu proveo 23 minuta, za to vreme je upisao 14 poena (3/5 za dva, 2/3 za tri, 2/4 sa linije penala), uhvatio je i pet skokova, upisao i jednu blokadu, a imao je i jedno veoma atraktivno zakucavanje.

Čini se da bi Simanić ove sezone mogao da se vrati na pravi put u dresu "Pantera", a njegovo efektno zakucavanje iz večerašnjeg susreta pogledajte u nastavku.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke