Baloteli: ''I vi ste mi neki Italijani? SRAM VAS BILO!!!''

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 25.06.2014.
15:57
Izvor: Sportske.net

Nakon eliminacije Italije sa Svetskog prvenstva u fudbalu oglasio se i najkontroverzniji fudbaler ove reprezentacije, Mario Baloteli.

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Italija se nije proslavila na Svetskom prvenstvu u Brazilu, u ''grupi smrti'' kako su je mnogi nazivali, odnosno u grupi D gde su bili zajedno sa Engleskom, Kostarikom i Urugvajem zauzeli su treće mesto i nakon toga su morali da se vrate u svoju domovinu.

Dosta je bilo kritika na račun fudbalera, kao i trenera Prandelija. Ipak, najviše su se izdvojile kritike na račun Marija Balotelija,a po rečima italijanskih medija on je fudbaler koji je najviše podbacio na ovom SP.

Italijani nisu postigli gol u poslednje dve utakmice protiv Urugvaja i Kostarike, a najveći krivac za to je upravo Baloteli, bar prema Italijanima.

Naravno, očekivali smo i njegov odgovor na sve ovo, a reakcija je bila zaista burna sa njegove strane.

Ja sam Mario Baloteli, imam 23 godine i nisam izabrao da budem Italijan. Ja sam to žarko želeo jer sam ovde rođen i ovde sam živeo oduvek.“, rekao je napadač Milana i italijanske reprezentacije.

Toliko mi je stalo do ovog Svetskog prvenstva, a sada sam ljut, tužan, razočaran. Da, mogao sam da postignem gol Kostariki, možda ste u pravu. I šta sad? Šta je problem? Možda je to ono što ste hteli od početka?! Neću dozvoliti da sva krivica bude svaljena na mene jer ovoga puta je Baloteli dao sve od sebe i nije napravio niti jednu grešku, tako da potražite drugog krivca!

Baloteli je spreman da prihvati posledice i spreman je da ide samo napred, jači nego ikad. Ponosan sam što sam spreman da dam sve za Italiju!“, govorio je u trećem licu o sebi Mario Baloteli.

Danijele de Rosi je bio veoma ljut na Marija Balotelija rekavši da u ekipi nisu potrebni ''Panini likovi'', a pritom je rekao da su u budućnosti reprezentaciji potrebni pravi ljudi. Balotelijev odgovor sigurno ima veze i sa njim.

Ili možda, kako vi kažete, nisam Italijan? Afrikanci nikada ne bi ostavili svog ''broa''. NIKAD! Eto kako smo mi ''crnci'', kako nas vi nazivate, drugačiji od vas!

Nije sramota promašiti dobru priliku ili ako trčite sporije. Ove stvari su sramotne!!!

Pravi Italijani, zar ne?“, završio je svoje obraćanje javnosti Mario Baloteli.

Da li je Mario Baloteli iskren ili pokušava da sakrije svoj neuspeh kroz rasizam? Kukavičluk ili ne, procenite sami. Uglavnom, neki od italijanskih novinara su se već oglasili po tom pitanju, a predviđamo rat između njih i Balotelija u narednom periodu.

Nakon slabih igara na Svetskom prvenstvu pitanje je koliko će biti interesovanje za  Marija Balotelija, a Arsen Venger je već istakao da neće dovoditi fudbalera Milana u svoj tim pošto je odustao od njega.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke