Klose, imamo lošu vest, Miler ima 24 godine...

Autor: Boris Jovanović
sreda 09.07.2014.
23:59
Izvor: Sportske.net

Miro Kloze je najboljiu strelac u istoriji Mondijala. Ali moglo bi se desiti da njegova vladavina traje tek četiri, ili u najboljem slučaju osam godina.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Kralj je mrtav, živeo kralj, uzviknuo je svet nakon gola kojim je Miroslav Klose pretekao Ronalda na večnoj listi strelaca Mondijala.

Isto bismo mogli da uzviknemo za četiri godine u Rusiji ili najkasnije u Kataru. Nemcima za utehu, stvar će ostati u "porodici".

Naime, Tomas Miler je postigao 10 golova na dva Mondijala, tačnije manje od dva, ostala mu je finalna utakmica na tekućem. Napadač Bajerna je bio "Zlatna kopačka" u Južnoj Africi, i na ovom prvenstvu je postigao pet golova, a tek su mu 24 godine.

Ima šest golova manje od Klosea, to je dostižno već u Rusiji, čak i da ne bude strelac u poslednjem meču na šampionatu. Realno je očekivati da nastavi da se razvija ovim tempom i da igra na najmanje još dva prvenstva. Ako bude dugovečan kao Klose, mogao bi da igra i 2026.

On je sada na listi uspeo da se pridruži Poljaku Latu, Kubiljasu iz Perua, Linekeru, zamljaku Ranu i Batistuti koji su dali po 10 golova. Sledeća meta je takođe sunarodnik, Jirgen Klinsman. Američki selektor je postigao 11 golova u 17 mečeva na svetskim šampionatima.

Ispred Milera su još, Kočiš sa 11, Pele koji je dao 12, Žist Fonten sa 13, pa onda prezimenjak legendarni Gerd sa 14, Ronaldo (15) i novi rekorder Klose.

Očigledno Nemcima idu golovi na Mondijalima, čak ih je petorica u top 10 svih vremena. Inače najbolji prosek imaju zvezde pedesetih Fonten i Kočiš, više od dva gola po meču, ali tada se igralo otvorenije i sa više golova. Njih dvojica su odigrali samo po jedan šampionat.

Miler postiže blizu gola po meču, ako bude na svakom šampionatu davao po pet golova, jasno je da bi, ukoliko potraje kao Klose mogao da stigne do čak 25 golova što je verovatno nemoguće stići.

Budućnost pripada Tomasu Mileru, u to ne treba imati nikakvu sumnju...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke