Radonjić probudio Marsej, Poketinu to nije uspelo sa PSŽ-om!

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.01.2021.
22:58
Izvor: Sportske.net

Veoma zanimljivo fudbalsko veče u Francuskoj.

Beta/AP Photo/Daniel Cole
Beta/AP Photo/Daniel Cole

Povezane vesti

Kompletirano je 18. kolo francuske Lige 1, a u centru pažnje bio je duel Sent Etjena i Pari Sen Žermena, između ostalog i zbog debija Maurisija Poketina na klupi Parižana.

Od bivšeg stratega Totenhema se mnogo očekuje u Parizu, ali večeras sa svojim igračima, bez prve zvezde Nejmara u sastavu, nije uspeo da dođe do pobede. Meč je završen nerešeno, 1:1, pa će aktuelni šampion i dalje gledati u leđa vodećem Lionu na tabeli.

Poveo je domaćin golom Hamume u 19. minutu, a samo tri minuta kasnije Moaze Kean na asistenciju Veratija poravnava rezultat na 1:1.

Za to vreme, vodeći Lion je na svom terenu opravdao ulogu favorita protiv Lensa i slavio je sa 3:1. Naravno, Memfis Depaj je bio u glavnoj ulozi, postigao je dva gola za domaće - u 39, pa u 52. minutu iz penala, a u međuvremenu je u 46. minutu autogol postigao defanzivac gostiju Fortes.

Do kraja, Sotoka u 56. i Dukur u 90. minutu ublažili su poraz Lansa - 3:2.

Tokom večeri smo već preneli da je Nemanja Radonjić postigao gol za Marsej protiv Monpeljea, a do kraja njegov tim je prednost uvećao na konačnih 3:1.

Mole je najpre u 53. minutu izjednačio, dvadeset minuta kasnije Dimitri Paje je zamenio Radonjića i upravo Paje je vratio prednost domaćima u 80. minutu meča. Konačan rezultat postavio je Žermen, četiri minuta kasnije - 3:1. Kod gostiju, Mihailo Ristić starter, odigrao je 85 minuta, a Petar Škuletić nije dobio priliku sa klupe za rezerve.

Predrag Rajković je sačuvao mrežu Remsa u duelu sa Dižonom, meč je završen rezultatom 0:0, a za iznenađenje pobrinula se ekipa Anžea, koja je kao gost savladala Lil sa 2:1.

Junak pobede gostiju bio je dvostruki strelac Romen Tomas, koji je mrežu Lila pogađao u 5. i 10. minutu. Imali su domaći dovoljno vremena za odgovor, ali su uspeli samo da ublaže poraz preko Jilmaza u 42. minutu.

Francuska, Liga 1

18. kolo

Lil - Anže 1:2
Lion - Lens 3:2
Marsej - Monpelje 3:1
Rems - Dižon 0:0
Sent Etjen - PSŽ 1:1

Odigrano ranije večeras:

Brest - Nica 2:0
Lorijen - Monako 2:5
Mec - Bordo 0:0
Nant - Ren 0:0
Strazbur - Nim 5:0
-
baner
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke