Španija na 'Marakani' protiv Čilea i tradicije

Autor: Beta Beta
ponedeljak 16.06.2014.
21:32
Izvor: Beta

Fudbalska reprezentacija Španije sastaće se sa Čileom na Svetskom prvenstvu na stadionu u Rio De žaneiru gde nije imala mnogo uspeha u svojoj istoriji.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Španci su prošle godine na Marakani izgubili od Brazila sa 3:0 u finalu Kupa konfederacija, a od iste selekcije su poraženi sa 6:1 na Svetskom prvenstvu 1950. godine.

"Marakana je mistična, ali jedina želja je da rezultat bude potpuno drugačiji nego što je to bilo prošle godine na Kupu konfederacija i da pobedimo", rekao je španski vezista Huan Manuel Mata.

Selekcija Španije takmičenje na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu počela porazom od Holandije sa 5:1, pa joj je pobeda nad Čileom neophodna kako bi ostala u igri za osminu finala.

Španija je dva puta u istoriji pobedjivala na Marakani, Englesku sa 1:0 i upravo Čile sa 2:0.

"To je stadion koji ima toliku istoriju, a mi smo već igrali tamo. To je važno mesto i nadam se da će ići u našu korist predstojeća utakmica. Jasno je da ne smemo sebi da priuštimo neuspeh", rekao je Pedro Rodrigez.

Reprezentativci Španije moraće da se prilagode i na vremenske uslove, pošto će iz hladne Kuritibe, gde im je baza, preći u topli Rio.

"Prilagodićemo se na promenu temperature, ne mislim da će to uticati na naše šanse da pobedimo", kazao je Pedro.

Utakmica izmedju Španije i Čilea igraće se u sredu od 21.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke