Analiza Brazilaca - Pobedili nervozu i najjačeg rivala u grupi!

Autor: Lazar Nikolić
petak 25.11.2022.
10:02
Izvor: Sportske.net

Uvereni su da će isto proći i Švajcarci.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Fudbaleri Brazila su sinoć sa 2:0 savladali reprezentaciju Srbije u prvom kolu grupe G Mundijala u Kataru. 

"Karioke" su sa dva gola Rišarlisona potpuno zasluženo stigle do pobede, a najpoznatiji brazilski medij, čuveni "Globo" detaljno je analizirao igru svog "Selesaa" protiv Srbije.

U tekstu pod naslovom "Brazil poleteo nakon što je savladao nervozu i Srbiju" konstatuje se da je pobeđen najjači rival u grupi uprkos slabijem prvom poluvremenu i nervozi zbog otvaranja Mundijala.

"Možda je potrajalo malo duže nego što se očekivalo, ali angažovani fudbal koji je je ekipa obećala na ovom Svetskom prvenstvu pojavio se u pobedi nad Srbijom. Momci su bili odlučni.

"Visoki presing Srbije je dobro funkcionisao. Izveli su brazilski tim iz zone komfora koju poznaje u poslednje četiri godine. Brazil se navikao da igra protiv protivnika koji pokušavaju da se nisko brane i idu u kontranapad."

Sve ovo važi za prvi deo utakmice, u drugom poluvremenu stvari su se drastično promenile. To naravno nije promaklo ni kolegama u Brazilu.

"Srbija nije mogla da toliko pritiska tokom svih 90 minuta. Kada su spustili linije, pustili su Brazil u svoju zonu. A "Selesao"je sve više pritiskao. Posebno se istakao Kazemiro koji je organizovano vezni red.

"Kada je Brazil došao do svoje igre, pritisak je bio veliki i prvi gol je postao pitanje vremena. Dugogodišnja tendencija "Selesaa" da napad pretežno po levoj strani promenila se u Lusailu. Dobili smo balans, 27 puta išli po levom, a 23 puta po desnom boku. Ričarlison je rešio utakmicu, a moglo je da bude i ubedljivije."

Brazilci žale za ubedljivijom pobedom nad Srbijom, brine ih veliki broj propuštenih prilika, a uvereni su da će u narednom kolu trijumfovati protiv Švajcaraca.

"Bilo je lopti na prečki, driblinga, golova. Kompletan paket protiv najjačeg protivnika u grupi. Na kraju, ekipa je završila sa sjajna 24 udarca, deset u okvir gola. Ta nepreciznost mogla bi da bude problem tokom Mundijala.

Brazil je potvrdio status jednog od favorita za titulu. Švajcarska je sledeći protivnik koji će biti poražen."

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke