Hrvatski analitičar: "Taktički neuredni Srbi otvaraju sukobe i traže neprijatelje, a pored njih samih, ne trebaju im veći"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 04.12.2022.
10:41
Izvor: Sportske.net

Oštro i provokativno.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Na hrvatskom Javnom servisu (HRT) se svakodvevno emituje emisija koja se isključivo bavi Mundijalom u Kataru, a koju mi u Srbiji zbog televizijskih prava nismo u prilici da gledamo.

Juče je u toj emisiji bilo jako zanimljivo, a jedan od gostiju Joško Jeličić (bivši fudbaler Hajduka, Dinama i Sevilje) je analizirajući grupnu fazu šampionata dosta vremena posvetio nastupu Srbije.

Nije imao reči hvale, a i kako bi posle samo jednog boda u tri meča. Pored stručne analize, koja je bila korektna, bilo je tu i "peckanja" koja nam se neće dopasti:

"Srbi kroz istoriju uvek otvaraju sukobe i traže neprijatelje, a pored njih samih, ne trebaju im veći neprijatelji. Od Piksija Stojkovića u prve dve utakmice nisam video pomoć ekipi. Ako je upola dobar selektor kao što je bio veličanstven igrač... Imao sam čast, ne i zadovoljstvo, igrati protiv njega, ali još nisam svestan njegove vrednosti kao selektora. A ambicije koje su postavljali... Na temelju čega? Pobede nad Portugalom i Norveškom u redu, ali treba u kontinuitetu razvijati kult reprezentacije da bi imali maksimalna očekivanja", rekao je Jeličić, pa se posebno osvrnuo na meč sa Švajcarskom (2:3).

"Utakmicu bih mogao uporediti sa stanjem u državama Srbiji i Švajcarskoj. Srbija je taktički vrlo neuredna ekipa i nisam video rad i uticaj selektora. Srbija nema tim, ima odlične pojedince, a Švajcarska nema takve klase od igrača, ali ima tim, uređen sastav. Piksi je 'igrao desnog bočnog', skakao, hvatao se za glavu, komentarisao suđenje... To sve odaje nesigurnost. Onda su i igrači ulazili u konflikte. Neverbalna komunikacija trenera je jako važna. A kad pogledate kakve igrače imaju, iz kojih klubova... No, primili su osam golova, osvojili jedan bod i ćao", završio je Jeličić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke