Rade Bogdanović o novom predsedniku Saveza: "Da zna makar jedan jezik, da je normalan, za ostalo ćemo se snaći"

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 15.12.2022.
09:15
Izvor: Sportske.net

Omiljeni srpski fudbalski analitičar govorio za hrvatski "Index".

Screenshot/YouTube/RTS Sport
Screenshot/YouTube/RTS Sport

Povezane vesti

Rade Bogdanović je neko ko je obeležio Svetsko prvenstvo u Srbiji, svojim britkim komentarima na RTS-u, gde je u ulozi stručnog konsultanta analizirao sve događaje u Kataru.

Njegovi komentari privukli su dosta pažnje u regionu, pa je nekadašnji fudbaler Željezničara, Atletika i Verdera dao intervju za hrvatski Index. Govorio je o uspehu Hrvatske i neuspehu Srbije, a mi vam izdvajamo ono što je rekao za našu selekciju:

"Imali smo idealnu grupu za prolazak, no očito se nismo pripremili za turnirski način takmičenja kao Hrvatska. U Katar smo stigli bez realne osnove da ćemo osvojiti prvenstvo, a nemamo ni T od takmičarskog pristupa kao što imaju neke druge ekipe, među kojima je i Hrvatska. Hrvatska je na ovaj Mundijal stigla mudro, a ne euforično, a mi sve obratno", rekao je Bogdanović.

Na pitanje zbog čega je Srbija zabeležila neuspeh uprkos velikim ambicijama i euforiji sa kojom je otišla za Katar, Rade je rekao:

"Kad je došao Piksi, podigla se euforija samo iz jednog razloga, a taj je što niko nije želeo da preuzme tu reprezentaciju. Kad smo prošli kvalifikacije i pobedili Portugal u Lisabonu, poleteli smo, ali smo se sad pošteno prizemljili. Jednostavno, ova ekipa nema iskustvo igranja velikih takmičenja kao što ima Hrvatska. Najviše me nervira što su mnogi u Srbiji ovo hrvatsko polufinale tumačili kao senzaciju. Ljudi božji, kakva senzacija, pa Hrvatska je pre četiri godine igrala finale. Kako onda ovo može biti senzacija?

Možda je i najzanimljiva bila izjava Bogdanovića na pitanje "šta se treba promeniti u srpskom fudbalu da dođe na nivo Hrvatske?". Bila je baš u njegovom stilu.

"Ne treba puno toga. Za početak da Savez preuzme neko normalan, pristojan, neko tko zna barem jedan strani jezik, a dalje ćemo se nekako snaći" .

Kompletan intervju za portal Index možete pročitati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Thursday, 15.12.2022
11:09

Realno, savez treba da vodi neko ko nije i nema istoriju, a ni budućnost vezanu sa večitim rivalima. Recimo, može i Bogdanović, ali zašto da ne i Nedić, Mažić, ili jedan od njih da bude predsednik sudijske komisije. A pravi odgovor kada će u srpskom fudbalu biti bolje, jeste kada se ne bude nameštalo, kada se preko medija i navijača ne bude prozivao selektor i fudbaleri, kada u klubovima na vodećim pozicijama ne bude kriminalaca, političara i njihovih marioneta. Kada se sve ovo poklopi, mi možda nešto i osvojimo u fudbalu, a do tada ćemo se veseliti svakom porazu Hrvatske jer nam je to važnije nego naš napredak...