Jakin otkrio karte - Šta je sa Šaćirijem?

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 01.12.2022.
16:39
Izvor: Sportske.net

Selektor Švajcaraca smatra da je sve u njihovim rukama.

EPA-EFE/LAURENT GILLIERON
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Murat Jakin ocenio je danas da će morati od starta meča da pritisnu Srbiju, kako bi uspeli da nametnu svoju igru.

"Srbija igra u interesantnom sistemu, veoma napadačkom. Moraćemo dobro da počnemo meč, da ih pritisnemo kako bi mogli da implementiramo igru koju želim", rekao je Jakin novinarima u Kataru.

Fudbaleri Švajcarske i Srbije igraju u petak u 20 časova u utakmici trećeg kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru, a Švajcarskoj je bod dovoljan da obezbedi prolaz u narednu fazu takmičenja.

Brazil ima šest bodova i osigurao je plasman u osminu finala, pa će mu protiv Kameruna trebati bod za prvo mesto. Švajcarska ima tri boda, a Srbija i Kamerun po jedan bod.

"Dobro smo se pripremili, imamo tim koji je spreman da se adaptira protivniku. Važno je da nametnemo našu igru, da se koncentrišemo na nas same, a ne na protivnika. Moraćemo da budemo i kreativniji i hrabiji u napadima", istakao je Jakin.

Dodao je da bi plasman u osminu finala bio odličan rezultar, s obzirom na komplikovanu grupu sa Kamerunom, Brazilom i Srbijom.

"Imamo dobru situaciju, i jedino o čemu razmišljam je priprema za ovaj meč i to da igrači budu spremni na terenu. Sve je u našim rukama i to je dobra stvar za nas. U dobroj smo poziciji i sutra ćemo pokazati da imamo dobar tim", kazao je selektor Švajcarske.

Jakin je dodao da su Đerdan Šaćiri i Noa Okafor trenirali u poslednja dana i da će moći da igraju sutra, kao i golman Jan Zomer i defanzivac Niko Elvedi koji su se prehladili dan ranije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke