Konačno Srbija na kakvu smo navikli? Potencijalni sastav protiv Kameruna miriše na radost!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 27.11.2022.
18:05
Izvor: Sportske.net

Selektor istakao da će na teren izaći najbolji, da li je ovo rešenje za "lavove"?

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije startovala na Svetskom prvenstvu u Kataru porazom od Brazila u prvom kolu grupne faze, ali je atmosfera u ekipi, čini se, mnogo optimističnija nego dan nakon utakmice na Lusailu.

Na konferenciji za medije, govorili su selektor Dragan Stojković i golman Vanja Milinković Savić, po svim ocenama najbolji pojedinac našeg tima protiv Brazila, a prisutne novinare zanimalo je u kakvom će sastavu istrčati "orlovi" od prvog minuta protiv Kameruna.

Meč na stadionu Al Džanub na programu je sutra od 11 časova po srpskom vremenu, pa se po rečima selektora možda i može naslutiti ko će biti u prvih 11 pošto je istakao da će biti promena u odnosu na Brazil

Na golu Vanja Milinković Savić neće biti sporan, kao verovatno ni štoperski trio u sastavu Nikola Milenković, Miloš Veljković i Strahinja Pavlović koji su odigrali pristojan meč u prvom kolu.

Najveće promene treba očekivati u narednim linijama tima, ekipa će ići na pobedu, pa će ceh takvom pristupu možda platiti Nemanja Gudelj, fudbaler sa uglavnom defanzivnim zadacima u nacionalnom timu.

Sredinu terena bi trebalo da drže Sergej Milinković Savić (prilika da popravi utisak) i Saša Lukić koji je uz Vanju M. S. bio verovatno i najbolji pojedinac protiv "karioka".

Enigma je status Filipa Kostića, selektor Stojković istakao je da je mnogo optimističniji u vezi te situacije nego pre tri dana, te da je fudbaler Juventusa u konkurenciji za tim jer je zadovoljan njegovim intenzitetom treninga.

Kamerun se mora dobiti, pa je sva prilika da će Kragujevčanin od prvog minuta dejstvovati po levom boku, a po desnoj blagu prednost dajemo Andriji Živkoviću, iako će i Darko Lazović ravnopravno konkurisati za tim.

Napadačka orijentacija nalaže i povratak na tandem napadača, vremena za odmor nema i logičan bi rezon bio da na Al Džanubu od prvog minuta istrče Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

Alternativa u vidu Luke Jovića takođe ne bi iznenadila u ovakvoj konstalaciji snaga.

Predviđeni sastav Srbije:

Vanja Milinković Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Kostić, Lukić, Sergej Milinković Savić, Tadić, Živković - Mitrović, Vlahović.

Iz Katara: Ivan Cvetković

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke