Pavlović posle Mundijala: "Ako gledamo kvalitet, zaslužujemo da prođemo grupu posle Brazila"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 05.12.2022.
19:45
Izvor: Sportske.net

Štoper Salcburga smatra da je naša reprezentacija kvalitetnija od Švajcaraca, ali se neke stvari nisu poklopile...

Predrag Milosavljevic/Starsport.rs
Predrag Milosavljevic/Starsport.rs

Povezane vesti

Strahinja Pavlović je jedan od igrača koji su "položili ispit" ako pitate javnost, jasno je da je nekadašnji štoper Partizana kupio navijače svojom borbenošću, igrač je koji uvek daje sve od sebe i tako će biti i ubuduće. 

Gostujući na TV Arenasport, Pavlović je govorio o utakmicama reprezentacije Srbije i činjenici na reprezentacija nije bila na najvišem nivou. 

"Nismo razmišljali o povlačenju, igri koja nas nije karakterisala. Primali smo golove iz naših taktičkih grešaka. Igrali smo lep fudbal, davali golove, ali smo u nekim trenucima mogli da postavimo bolje stvari. Za nas je cilj da uhvatimo kontinuitet igranja na velikim turnirima. Kada uhvatimo kontinuitet, biće bolje, ne samo za nas, nego i za sledeće generacije", istakao je Pavlović. 

Da li su igrači i dalje uz selektora?

"Naravno, nema tu nikakvih pitanja. Idemo mi dalje, trudimo se da nastavimo kako smo igrali i prethodnih meseci. Uvek je saradnja bila ista, uvek se znalo ko šta radi i znali su se ciljevi. Sada je bilo malo drugačije, vidimo da ima dosta stvari na kojima možemo da radimo. Biće sve to dobro", rekao je on. 

Odlučili su detalji, ako njega pitate...

"Sve je lepo, kada težimo ka najvišim ciljevima i volim kad je tako. Ipak, ponekad treba biti realan i sagledati sliku. Imali smo šansi... Po kvalitetu zaslužujemo da prođemo grupu iza Brazila, imali smo sigurnu pobedu protiv Kameruna, ali u pet minuta se dogode neke stvari... Fudbal je igra gde detalji odlučuju", rekao je Pavlović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke