Pre Mundijala baš ovo smo želeli, da sve stane u 90 minuta i bude "više od igre"!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 29.11.2022.
08:30
Izvor: Sportske.net

Mi se pitamo.

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Toliko smo čekali Mundijal u Kataru. Tipično srpski nadali se da ćemo pobediti sve i ako se kockice poklope stići na vrh sveta i neka smo. Maštanje je i lepota sporta, a realnost dosadna i tmurna za našu reprezentaciju, ali se sunce ipak vidi iza oblaka.

Posle prve dve utakmice na Svetskom prvenstvu Srbija nema pobedu, a to naciju koja po nekima ne voli sport, već samo pobede naravno da boli i tu nema ničeg spornog.

Na mundijalskoj premijeri igrali smo protiv Brazila, dobro više su oni igrali, a naši reprezentativci trčali za njima i videli dva gola Rišarlisona, drugi je omogućio štoperu "orlova" Milošu Veljkoviću da se nađe na tv špicama i to nije nikakva sramota, jednostavno su bolji.

Šta se desilo juče protiv Kameruna videli smo svi, shvatili verovatno još nismo. Pokazala je ekipa Dragana Stojkovića svu svoju moć, ali i nemoć na stadionu "Al Džanub". Dali smo gol kao na igrici, primili dva kao u školskom dvorištu, toliko tipično za nas.

A onda je Kazemiro matirao Zomera i sve što se do sada desilo reprezentaciji Srbije na Mundijalu postalo je nebitno.

Srbiju pobeda protiv Švajcarske vodi u osminu finala Mundijala! To je jedino važno. Tome smo se nadali još kada smo saznali sa kime smo u mundijalskoj grupi i protiv koga igramo u poslednjem kolu. Samo da se rešava protiv "sajdžija", samo da imamo priliku za popravni posle onoga u Rusiji. Evo nam prilike.

Švajcarska je sjajna ekipa koliko god da nas srpski mentalitet uverava u suprotno. Igrali su Švajcarci u četvrtfinalu prošlog Evropskog prvenstva, mi se nismo ni plasirali, uigraniji su, taktički bolji, fizički spremniji sa jasnom idejom u igri kod selektora Murata Jakina, mada su gotovo identično igrali i kod njegovog prethodnika Vladimira Petkovića.

Za razliku od naše reprezentacije Švajcarci se ne zabavljaju na terenu, niti kod njih postoji neki specijalan nacionalni naboj, ionako su u njihovom crvenom dresu momci iz najrazličitijih delova sveta i za njih je igranje za reprezentaciju "samo" posao.

Srbija Dragana Stojkovića Piksija želeće da se igra i tog 2. decembra od 20 sati. Igraće se za "viši" cilj i to će biti "više od igre". U tome nema ničeg lošeg, jer to smo mi.Pobeda nije samo tri boda, niti plasman u narednu fazu, pobeda protiv ovakve  Švajcarske donela bi ponos i sreću čitavoj naciji i pokazala nam da još u nama postoji taj inat, kojim se toliko dičimo i nazivamo ga srpskim.

"Orlovi" još 90 minuta, nešto mnogo više od obične pobede i plasmana u osminu finala, znate i sami da nema predaje.

AdmiralBet nudi kvotu 2.65 na pobedu Srbije protiv Švajcarske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke