Arteta između otkaza i novog pojačanja, hoće li novi špic spasiti Arsenala zone ispadanja?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 21.12.2020.
10:08
Izvor: Sportske.net

Španac je na ivici, iako klub planira da mu dovede novog igrača. Ipak, ako izgubi naredne mečeve do početka nove kalendarske godine, klub neće imati kuda...

EPA-EFE/PAOLO MAGN
EPA-EFE/PAOLO MAGN

Povezane vesti

Arsenal je u nevolji, četiri boda iznad zone ispadanja, pominje se smena Artete i dolazak Alegrija, ali nema pouzdanih informacija da se sa Italijanom pregovara. Arteta deluje nemoćno, izgubili su osam od 14 mečeva, a strašno deluje podatak da su dali jedan gol iz igre u poslednjih 10 mečeva.

Pritisak raste, sledi meč protiv Sitija u Liga kupu, situacija u klubu je loša, u svlačionici postoje sukobi, a mnogi igrači smatraju da je Španac pogrešio kad je otpisao Ozila.

Menadžeru se zameta sa je pogrešio sa kupovinama Partija koji ima problem sa povredama, da mu je bio potreban kreativan igrač. Za pravo im daje statistika, samo VBA i Šefild su napravili manje pasova od Arsenala, stvorili manje šansi i manje puta šutirali u gol rivala.

Ali, kako smatraju u klubu Artetino vreme nije isteklo i staviće mu određena sredstva na raspolaganje kako bi pojačao ofanzivu.

Meta Arsenala je Maksi Gomez, Urugvajac iz Valensije koji ima otkupnu klauzulu 130 miliona evra, ali Valensija želi da ga proda jer je u lošoj finansijskoj situaciji. "Los Ches" su se letos oslobodili osam prvotimaca kako bi se spasili problema sa FFP.

Baner

Zbog toga Maksi koji je doveden iz Selte za 14.5 miliona, plus dva igrača Santija Minu i Horhea Saeza, mora da ode, a Arsenal je najbolja opcija. Urugvajac ne blista od kada je stigao, u 45 mečeva za Valensiju dao je 14 golova, pa nije jasno kako će rešiti problem Artete u napadu.

U svakom slučaju, Arsenal mora da počne da pobeđuje inače će sigurno, u slučaju da padnu u zonu ispadanja, Krenke morati da povuče potez i da dovede novog trenera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragojevic Andrija
Monday, 21.12.2020
12:44

njima ni henry ne moze pomoc..

avatar
Provokator
Monday, 21.12.2020
12:43

Krenke treba da povuce potez i proda klub nekome koga zanimaju rezultati, ne samo novac kojim kasnije finansira klubove u Americi u nebitnim sportovima koji se igraju i imaju smisla samo u njihovoj zemlji.

avatar
LUZERPOOOL
Monday, 21.12.2020
12:42

Spic im je bas potreban, eto nemaju ih dovoljno.