Azuri, nemojte se sakrivati iza sudija!

Autor: Boris Jovanović
sreda 25.06.2014.
11:47
Izvor: Sportske.net

Italija izuzev na startu nije pokazala ništa i zasluženo ide kući posle prvog kruga. Mediji jasni, zaklanjanje iza sudijskih greški je neprihvatljivo. Već izašla lista igrača koji nikada neće igrati za reprezentaciju...

Beta/AP Photo/Ricardo Mazalan
Beta/AP Photo/Ricardo Mazalan

Povezane vesti

U Italiji razočaranje, ali za razliku od nekih ranijih takmičenja, javnost sagledava trezvenije ono što se dogodilo u Brazilu.

Iako su mnogi igrači posle meča požurili da okrive isključivo sudiju Rodrigeza Morena, nesumnjivi autoritet Điđi Bufon je u prvoj reakciji rekao da on i saigrači zasluženo idu kući.

Njegove i De Rosijeve reči da su Italijanima potrebni zreli ljudi na terenu su protumačene kao kritika Balotelija i njegovog ponašanja. Procena je da nikada neće sazreti da bi kontrolisao svoje postupke i da njegova karijera više nije tako obećavajuća.

Prilično su glasni pozivi medija da ne bude više pozivan u reprezentaciju jer nikada niste načisto šta će napraviti. Prandeli ga je zamenio na poluvremenu da ne bi ostao sa deset igrača. Ipak, isključen je Markisio koji nema običaj da udara protivničke igrače i nije prljav fudbaler. Čini se da je njegov crveni karton prestrog.

Ali, Italijanima je slaba uteha, jer nisu zaslužili osminu finala, nije verovatno ni Urugvaj.

"Ovo je pravo stanje za naš fudbal i to sa sudijom, podjednako slabim protivnikom, nema nikakve veze. U ovom trenutku je jasno gde nam je kalćo, sve miriše na jednu veliku prevaru", tvrdi "La Stampa".

I ostali mediji smatraju da bi kompletan savez trebalo da se pogleda u ogledalo, predsednik Abete je zajedno sa selektorom Prandelijem dao ostavku, a čitava jedna generacija će sići sa scene.

Veruje se da je ovo oproštaj za Bufona, Kjelinija, Barzaljija, Bonućija, De Rosija, Akvilanija, Abatera, Tijaga Motu, Kasana, da igrači kao Ćerći, Insinje, Parolo nemaju kvalitet za nacionalni tim, da je potrebno potpuno podmladiti selekciju. Nismo namerno pomenuli Andreu Pirla koji se oprašta svojom voljom, i sa čitavom pričom nema veze. Dao je koliko je mogao, a palicu će preuzeti Verati, juče sigurno najbolji igrač Italije.

Ko će biti selektor?

Mediji sugerišu da bi trebalo probati sa Konteom koji je diktator i rođeni pobednik, ali Juventus neće ni da čuje. Oni čine sve da produže ugovor sa svojim trenerom.

Slobodni su Manćini, Spaleti, Alegri, ali ni u njih mediji nemaju mnogo poverenja, verujući da je to prinudan izbor i da neće doneti radikalnu promenu. Ali, drugog rešenja nema, očekuje se da u narednih mesec dana bude izabran novi "komisario tekniko" i da započne potpuna smena generacija...

Ali, neuspeh će tek biti analiziran, mada se stiče utisak da su Prandeli i Baloteli proglašeni za najveće krivce...

Ne propustite