Ma on je legenda, već je održao prvi sastanak zbog Slovenije!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 15.09.2017.
23:36
Izvor: Sportske.net

Selektor Srbije ništa ne prepušta slučaju.

fiba.basketball/eurobasket/2017
fiba.basketball/eurobasket/2017

Povezane vesti

Selektor reprezentacije Srbije je nakon meča bio smiren, ali i veoma zadovoljan izdanjem svojih izabranika.

"Moj ponos i neizmerna zahvalnost momcima, svima koji rade sa nama i koji su dali doprinos reprezentaciji. Od 12 momaka je samo Jović preskočio tri dana treninga. Svi su imali veliku želju, posvećenost, odricanje. Najveću zaslugu imaju igraći, ratnici. Oni su pobednici, ovo je samo mali korak ka medalji i ka ko zna čemu", rekao je naš selektor.

Onda je došlo na red da progovori o narednom protivniku, reprezentaciji Slovenije.

"Znamo šta nas čeka, igramo protiv najbolje ekipe na šampionatu. Mnogo talenta, vica, tehnike, fizike, lepote. Nama je da odgovorimo, oni nisu izgubili niti jednu utakmicu. Mi moramo da se usredsredimo na finale. Ovo je možda najteža utakmica koju sam vodio ikada, prepuna tenzije, one sportske tenzije. Jako sam ponosan", bile su reči Saleta Đorđevića.

Prokomentarisao je i sjajnu partiju Vasilija Micića, koji je pogodio ključnu trojku na ovom meču.

"Vasa je odigrao najzreliju utakmicu na ovom šampionatu, taj šut koji je pogodio je bio fenomenalan, do kraja je prelomio u našu korist utakmicu. Imali smo taj problem sa Jovićem, nije mogao da nastavi utakmicu. I on je odigrao sjajnu utakmicu, i kada pogledamo statistiku", rekao je on.

Nije moglo a da se ne pomene neverovatni Šved koji je svakako kandidat za MVP-a prvenstva.

"Bili smo spremni, znali smo šta hoćemo, a šta ne. Prve dve četvrtine smo odigrali dobru odbranu, oni su izuzetno teška ekipa za čuvanje. Šved je jako težak za čuvanje, bilo je izuzetno teško i zahtevno."

"Svi su odradili jedan sjajan posao na njemu, Marjanović je odigrao sjajno napadački, Kuzmić je bio odbrambeni stub... Stvarno imam samo reči pohvale i za mene je ovo neizmerna radost",
rekao je Đorđević.

Navijači su danas bili na visokom nivou, bodrili su naš tim čitav meč.

"Za to se igra, za to se živi, naši navijači su šesti igrač i ulivaju nam sigurnost i snagu. Drago mi je da je bilo ovoliko navijača, mi smo spremni da ih dočekamo i da zajedno sa njima pobedimo još jednu utakmicu na šampionatu", rekao je selektor Đorđević.

Zanimljivo, već se razmišlja o narednom protivniku, jer se nema previše vremena.

"Bitno je da smo obavili prvi sastanak o Sloveniji, pričali smo o njihovim kvalitetima u svlačionici. Ima još jedna utakmica koja je zahtevna, oni će imati dan više da se odmore, imaju izuzetne atlete na spoljnim pozicijama, navijači im daju sigurnost, mislim da su favorit u finalu", završio je razgovor sa novinarima Aleksandar Đorđević neposredno posle utakmice u Istanbulu u dvorani "Sinan Erdem".



Ne propustite

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Saturday, 16.09.2017
10:30

Saletove reči jesu iskrene i odgovaraju situaciji. Prvo, on i momci su uradili fantastičnu stvar i sad sledi postavljanje one trešnjice na šlag koji je već na torti. U mojoj glavi, mi smo favoriti, bez obzira na sve. Mi smo jedna vrlo svestrana i pre svega pametna ekipa. Uporedite Bogdanovu igru i Švedovu - u odbrani. I shvatićete zašto očekujem zlato.

avatar
ridslk
Saturday, 16.09.2017
01:01

Uz novaka najveca srpska sportska licnost ikada...kapa dole legendo!

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 16.09.2017
11:32

Sale igrao za Srbiju Novak za svoj džep, ne mogu se ni porediti! Da si pomenuo Miljkovića, Grbiće, vaterpoliste pa ajde...

avatar
The KING(visionary)
Saturday, 16.09.2017
00:09

Zbog njega sam samo trenirao Kosarku kao klinac!!!

avatar
Amar Zornic
Saturday, 16.09.2017
00:09

Favoriti jesu al ne i nepobedivi

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 16.09.2017
11:33

Nisu ni favoriti, jači smo za klasu!

avatar
SERBON
Saturday, 16.09.2017
00:01

Svaka čast momcima i Saletu! Samo bez euforije , da u nedelju odigramo maksimalno i strpljivo. Imamo dosta kvalitetniju centarsku liniju i to bi trebala biti naša prednost. Na bekovskim pozicijama su mnogo jaki plus imaju i Rendolfa. Biće taško, naročito ako uđemo u jurnjavu s njima. Podrška je tu pa kako nam bude. Napred Srbija!

avatar
stevic
Friday, 15.09.2017
23:49

Samo hrabro kao i do sada i okiticemo se zlatom...sale odličan motivator svaka cast

avatar
Nemanja Petrovic
Friday, 15.09.2017
23:44

Kako su meni samo osecanja pomesana,prvo pre prvenstva kazes ajde samo da prodjemo grupu,pa onda dodju Madjari i znalo se pobedjujemo,ali nije bilo tako lako uopste(i posle lavina likova koji bukvalno jedva cekaju poraz i evo jedan pljuvac koji je non stop ljagao Bogdanovica,sada da ga nema da pohvali momke...),onda dodju Talijani gde se nista nije znalo pre meca i tako malo pomalo mi nesvesni da momci korak po korak idu do finala,a nadamo se i Pehara koji su apsolutno zasluzili!ZIVELA SRBIJA!!!