OCENE - Opet smo previše očekivali...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.09.2024.
20:11
Izvor: Sportske.net

Kažu da sve što je lepo, kratko traje. I ''orlovi'' su nam to demonstrirali.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Taman smo se ponadali da bi podmlađena reprezentacija Srbije koja je pre tri dana u Beogradu osvojila veliki bod protiv prvaka Evrope, selekcije Španije, mogla da nastavi u istom stilu i da u kontinuitetu prikazuje poletnu igru koja bi tek trebalo da dođe do izražaja, ali već večeras u Kopenhagenu je i ovaj tim počeo da liči na ono što smo gledali i na Evropskom prvenstvu pre dva meseca u Nemačkoj.

Danci su zasluženo slavili pred svojim navijačima sa 2:0, pa sada i oni koji su poske remija sa Špancima smatrali da nam baš i nisu potrebni oni koji su ovoga puta otkazali selektoru Stojkoviću verovatno ponovo menjaju mišljenje.

U nastavku, naše ocene ''orlova'' posle večerašnjeg meča u Danskoj.

Rajković 7 - Protiv Španije je odigrao savršen meč, bez greške, a u odnosu na tu partiju je večeras bio za nijansu nesigurniji. Ipak, ne možemo ga kriviti za primljene golove, kod prvoig su Danci izveli izvanrednu akciju, na kraju je i šut bio milimetarski precizan, a tek drugi je bio prava majstorija. U svakom slučaju, Rajković je ponovo bio među najboljima u našem timu.

Eraković 6.5 - Blokirao je jedan opasan pokušaj domaćih u 23. minutu, posle čega se izrodila i prilika Samardžića na drugoj strani, ali je zatim njegov nesporazum sa Nedeljkovićem bio uvod u prvi gol Danaca. Ipak, računajući i meč sa Španijom, generalno je pokazao sigurnost i da je u potpunosti zaslužio poverenje koje je ovoga puta dobio od selektora.

Milenković 7 - Sjajna intervencija u 20. minutu kada je uklizao ispred Pulsena i otklonio opasnost, imao je i kasnije odličnih ''čišćenja'' kada je to bilo potrebno, ali kod primljenih golova nije došao do izražaja, iako se ne može smatrati krivcem.

Pavlović 6.5 - Odigrao je u svom prepoznatljivom stilu, hrabro, požrtvovano, borbeno i s obzirom da je ispred sebe imao isto takvog Birmančevića, naš tim je najbolje delovao po toj levoj strani. Ali, u ofanzivi to baš i nije moglo da dođe do izražaja, jer smo u većem delu meča bili orijentisani uglavnom na odbranu svog gola. Kod drugog gola, nije uspeo da spreči Pulsena da izvede ''makazice''. Video ih je iz ''prvog reda''.

Nedeljković 6 - Njegovu neodlučnost na desnoj strani Danci su iskoristili kod svog vodećeg gola, izvršili su pritisak i osvojili loptu, a u nastavku akcije golman Rajković je savladan. Ipak, ove dve utakmice su veliko iskustvo za njega i nadamo se da će u narednim reprezentativnim mečevima biti sve bolji i sigurniji.

od 64. minuta Mitrović 6 - Svakako ofanzivnija opcija u odnosu na Nedeljkovića, ali te njegove karakteristike nisu previše došle do izražaja u nastaku meča.

Lukić 5.5 - Napravio je možda i nepotreban prekršaj na dvadesetak metara od našeg gola u 29. minutu, kada je Eriksen mogao opasno da ugrozi naš gol iz ''slobodnjaka'', ali srećom danski as nije izveo taj udarac kako je želeo. Nije impresionirao ni u nastavku meča, možda je mogao bolje kod oba gola rivala. Kod prvog je kasnio uza Gronbekom, a dogodilo se i da ga je preletela lopta kod drugog pogotka koji je majstorski postigao Polusen, udarcem ''makazicama''.

od 72. minuta Belić 6 - On je uvek prepoznatljiv po velikoj borbenosti, demonstritrao je to i sada, ali utisak je da je suviše kasno ušao, kada su Danci već imali dva gola prednosti.

Ilić 5.5 - Nije došla njegova kreativnost do izražaja, izgubio je bitku na sredini terena, zajedno sa Lukićem, Grujićem i Samardžićem.

Grujić 5.5 - Zamisao selektora Stojkovića da počne utakmicu sa Grujićem umesto sa Živkovićem koji je bio starter protiv Španaca nije donela željeni efekat. Grujić nije uspevao da težište igre prenese na protivničku polovinu, za razliku od ofanzivnijeg Živkovića.

od 46. minuta Živković 6 - Njegova energija je tek donekle došla do izražaja u nastavku meča, imao je par obećavajućih akcija, ali kada su Danci poveli sa 2:0, postalo je jasno da ''orlovi'' nemaju ni snage, ni ideje kako da dođu do preokreta.

Birmančević 7 - Baš kao i protiv Španaca, ponovo je od početka meča oduševljavao svojom borbenošću, odličnim kretanjem po levoj strani i požrtvovanim reakcijama u defanzivi koje su i njemu samom bile najznačajnije. I kod prvog primljenog gola je pokazao veliko požrtvovanje onim uklizavanjem, ali je Gronbek uspeo da ga prebaci i pošalje loptu u mrežu. U drugom poluvremenu je već počeo da se uklapa u sivilo, verovatno ga je i umor stigao, pa je zamenjen na ulasku u finiš.

od 80. minuta Đ. Jovanović - Bez konkretnog učinka u finišu meča, utisak je da je to bio očajnički potez selektora Stojkovića koji je meč završio sa trojicom napadača.

Samardžić 5.5 - Imao je prvu ozbiljniju priliku za naš tim, u 24. minutu je pokušao sa nekih 18 metara, šutirao po zemlji, ali je golman Šmajhel uspeo da zaustavi loptu. To je ujedno i najkonkretnije što smo videli od njega. Za nekoga ko se smatra potencijalnim naslednikom Tadića i za koga su se interesovali veliki italijanski klubovi, nismo mnogo videli.

od 64. minuta Ratkov 6 - Uneo je malo živosti u nastavku meča, učestvovao je u možda i najboljoj akciji našeg tima u drugih 45 minuta, ali nije poslao precizan pas ka Luki Joviću.

Jović 5 - ''Nevidljivi''. Ponovo bezopasan, bez energije koja je krasila neke od njegovih saigrača i još jednom potvrdio da je van forme.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke