Ognjenović pričao Špancima o Zvezdi: "Delije me razumele, kao dete sam imao dva sna"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 05.09.2024.
13:30
Izvor: Sportske.net

Ognjenović nije zaboravljen od strane Madriđana, daleko bilo.

2016 Pedja Milosavljevic
2016 Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Čuveni srpski napadač Perica Ognjenović pričao je za španski "Relevo" o meču između Srbije i Španije, ali i o Crvenoj zvezdi i prelasku u Real Madrid.

On je govorio o mnogobrojnim temama, ali je Špance posebno interesovao njegov period u Madridu i kako je do njega došlo. Naravno, želeli su da od Ognjenovića čuju kako to "Marakana" izgleda kada "gori".

"To je nešto za šta zaista vredi živeti. Uživaš u tome. To uzbuđuje. Kada igra Crvena zvezda nema mesta igla gde da padne. Veoma je teško izgubiti kod kuće. Sećam se da u svoje vreme nisam izgubio nijedan međunarodni meč. Barsa nas nije pobedila, Kajzeslautern, Mec".

U Madrid je otišao u zimu 2001. kada je imao 24. godine, a to nije bila jedina ponuda za njega tada.

"Već sam bio u kontaktu sa Realom dve godine unazad. Znao sam za interesovanje i da su me mnogo pratili. Već kao dete, motivisala su me dva sna, da igram za Crvenu zvezdu i da zaigram za Real Madrid. Kada je ponuda Reala došla, zaboravio sam na sve druge".

Kako su na to reagovali navijači Zvezde?

"Razumeli su sve. Igrao sam tamo pet godina, bio je to dug period. Mislim da sam dao mnogo Crvenoj zvezdi, želeo sam da demonstriram nešto novo na drugom nivou".

"Marakana" ili "Bernabeu"?

"Različito je, ali su u suštini isti: igranje za oba kluba podrazumeva veliki pritisak. Uvek imate obavezu da pobedite. To je prilično teško. 'Bernabeu' ima savršenu, impresivnu atmosferu, ali reaguju na bitne lopte i opasne šanse. Na 'Marakani' navijači pevaju non-stop".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke