"Orlovi rano poleteli", Danska nam priredila bolan pad!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 08.09.2024.
19:51
Izvor: Sportske.net

Srbija nemoćna u Kopenhagenu.

EFE/LISELOTTE SABROE
EFE/LISELOTTE SABROE

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je kao gost od Danske sa 2:0 u meču drugog kola grupe 4 A divizije Lige nacija.

"Orlovi" su posle uzetog boda i dobrog utiska ostavljenog na utakmici protiv Španije na "Marakani" pre samo tri dana večeras izgledali znatno lošije i gotovo bezopasno po gol rivala, dok su Danci svoju nadmoć pretvorili u dva prelepa pogotka za zasluženi trijumf na stadionu "Parken" u Kopenhagenu".

Golove su postigli ofanzivci Albert Gronbek i Jusuf Poulsen.

Srbija će naredni meč u Ligi nacija odigrati 12. oktobra protiv Švajcarske u Leskovcu.

Nismo gledali spektakl na „Parkenu“ u prvom poluvremnu. Danci su bili nešto bolji i konkretniji tim, a do prve prilike na utakmici stigli su 13. minutu kada je glavom pokušao štoper Vestegor posle centaršuta iz slobodnog udarca Eriksena.

„Orlovi“ nisu namučili Šmajhela u prvih 45 minuta. Jedina dva udarca uputili su Pavlović i Samardžić, a golman Danske lako je intervenisao posle šuta Samardžića u 24. minutu, dok je lopta posle pokušaja Pavlovića šest minuta ranije završila daleko pored gola.

Danci su u finišu prvog poluvremena bili bolji rival i to im se isplatilo u 36. minutu kada su Albert Gronbek i Jusuf Poulsen sjajnim duplim pasom stvorili priliku, a ofanzivac francuskog Rena Gronbek preciznim udarcem smestio loptu iza našeg čuvara mreže Predraga Rajkovića. Prethodno j loptu izgubio mladi desni spoljni Nedeljković.

Srbija nije pripretila do kraja poluvremena, pa se na veliki odmor otišlo sa vođstvom domaćina od 1:0.

Na startu drugog poluvremena menjao je selektor Stojković i umesto Marka Grujića na teren poslao ofanzivnijeg Andriju Živkovića, koji je bio starter u duelu sa Španijom pre samo tri dana.

Upravo je Živković uputio prvi udarac ka golu Šmajhela u drugom poluvremenu. Igrao se 54. minut kada je Nišlija iskoristio centaršut Lukića, uhvatio volej, ali bio neprecizan.

Nakon što smo napade domaćini u prvih 55 minuta čekali na svojoj polovini od tog trenutka „orlovi“ su krenuli da igraju presing i pokušavaju da se brže i bliže golu domognu lopte, što je znači da ćemo otvorenijom igrom pokušati da dođemo do gola, uz preuzimanje rizika od primanja još jednog.

Nažalost nije nam se isplatila otvorenija igra, jer je kazna ubrzo usledila. Igrao se 61. minut kada je levi bočni Danaca Viktor Kristijansen dobio mnogo prostora da uputi centaršut, a napadač domaćina Jusuf Poulsen uhvatio fantastične „makazice“ i poslao loptu iza leđa ukupanog Rajkovića.

Mogla je Srbija ubrzo da prepolovi zaostatak, ali se Lukić nije dobro snašao u kaznenom prostoru rivala.

Odlučio je selektor Stojković da u 64. minutu načini dvostruku izmenu, iz igre su izašli Samardžić i Nedeljković, ušli Petar Ratkov i Stefan Mitrović, a Srbija zaigrala sa dvojicom klasičnih napadača, da bi posle osam minuta na teren kročio Kristijan Belić, kako bi u finišu razmrdao "orlove".

Za9igrala je Srbija sa trojicom napadača u poslednjih desetak minuta kada je Đorđe Jovanović zamenio Veljka Birmančevića, ali brojnost u napadu nije značila i opasnost po gol Danaca, koji su bez ikakvih problema sačuvali stečenu prednost i slavili na kraju.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke