Piksi:''Nisam primetio raspad sistema''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.09.2024.
20:22
Izvor: Sportske.net

Prva reakcija selektora posle poraza od Danske.

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je večeras poražena u Kopenhagenu od Danske sa 2:0, što joj je prvi poraz u dva odigrana kola Lige nacija. Kako je ovaj meč video selektor Dragan Srojković Piksi?

''Znamo da smo imali te kadrovske probleme i znali smo da će nam na fizičkom planu biti teško da odigramo ovu utakmicu. Momci su dali sve od sebe, ali videlo se da nema svežine i da u tri dana odigrati na ovakvom nivou dve teške i zahtevne utakmice, nimalo nije lako.

Smatram da smo prvo poluvreme odigrali u egalu, da je bilo negde 50:50, nisam primetio nijednu ozbiljniju šansu njihovu, raspad sistema što se igre našeg tima. Delovali smo sigurno, bez problema i malo je u nevreme došao taj prvi gol. Bio sam siguran da će prvo poluvreme biti 0:0, pa bi drugo bilo drugačije po pitanju sistema i strategije, ali primili smo gol, VAR soba je odlučila protiv nas, šta ćemo, moramo to da poštujemo. U nastavku se videla fizička nadmoć Danaca'', objašnjava Stojković u izjavi za TV Arena sport.

Kako dalje?

''Ne zaboravite da mi imamo utakmice kod kuće, čekamo i Dansku, i Švajcarsku, pa ćemo videti.

Ako poredimo danas ekipu Danske sa nama, videćete individualni kvalitet koji je na njihovoj strani, treba biti pošten. Oni su jedna kompletna ekipa, a mi smo i pored problema imali još trojicu igrača koji su bili tu, pa su otišli. Treba reći i da su dali fenomenalan gol, 'makazice'.

To ćemo videti, imamo još mesec dana, videćemo na koje igrače možemo da očekujemo. Nama nije cilj da igramo finale, ali treba proveriti sve igrače koje možemo, pa treba očekivati malo izmenjen sastav u oktobru. Treba uraditi analizu, ali je Danska zasluženo pobedila. Svežine nam je falilo, još onog jutra kad smo ustali u pet sati, imaio dug put, došli ovde i treba se regenerisati, a igrali smo protiv odličnog tima Danske'', zaključio je selektor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rodjo
Tuesday, 10.09.2024
06:19

Ova fudbalska neznalica nema ni trunke samokritike. Pa tri god. je ovdje, umjesto da je napravio tim koji izgleda i igra kap ekipa,on je na pocetku. Pa mi igramo gore od Andore i lihtestajna. Uvjek trazi neke razloge a pojma nema. Njemu su bitne pare, koje su ogromne pa makar ukinuo fudbal u Srbiji. Jadni smo ti mi sa njim,jer ga vlast cuva a on bezobrazan pa nece da ide.