Počeli radovi na "Karađorđu", Voša dobija teren po evropskim standardima

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 24.06.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Teren će biti po evropskim standardima.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Stadion "Karađorđe" biće do kraja leta po najvišim evropskim standardima, saoštila je danas Vojvodina.

Kako se navodi na sajtu "stare dame", u ponedeljak 24. juna i zvanično su počeli radovi na terenu stadiona „Karađorđe“, koji su još ranije najavljeni.

"Izvođač radova je mađarska kompanija „Garden group KFT“ iz Budimešte, koja je do danas između ostalih radila i terene stadiona „Rajko Mitić“ i „TSC Arena“, kao i Nacionalni stadion u Mađarskoj i stadion NK Osijek. Rekonstrukcija terena koja je započeta danas podrazumeva zemljane radove, odnosno – montažu predviđenog sistema, drenažnog sistema i grejača, potom tehnologiju šivenja trave u izvedbi svetski poznate kompanije „Grass max“", saopštila je Vojvodina.

Nakon završetka predviđenih radova, koji su planirani do kraja avgusta, teren stadiona „Karađorđe“ biće po najvišim evropskim standardima. 

Sada je glavno pitanje gde će Vojvodina igrati evropske utakmice ovog leta, kao i na početku Super lige Srbije? 

Kada su radovi i kompletna rekonstrukcija i zapadne tribine "Karađorđa" najavljivani prošle godine, Vojvodina je sve svoje utakmice trebalo da igra na "TSC areni" u Bačkoj Topoli i prema nezvaničnim i još uvek nepotvrđenim informacijama, to je i sada opcija za "staru damu", ali zvanične potvrde očekuju se u narednom periodu.

Podsetimo, Vojvodina bi do kraja avgusta trebalo da odigra tri domaće prvenstvene utakmice, protiv Novog Pazara (27. jula), protiv TSC-a (10. avgusta) i Napretka (24. avgusta), kao i revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Ajaksa (1. avgusta). 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke