"Furija" ugasila "vatrene"!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 15.06.2024.
19:56
Izvor: Sportske.net

Pobeda Španije na startu grupe B.

AP Photo/Sunday Alamba
AP Photo/Sunday Alamba

Povezane vesti

Velika pobeda reprezentacije Španije na startu grupe B Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Na Olimpijskom stadionu u Berlinu "Furija" je bila jača od Hrvatske rezultatom 3:0 (3:0). 

Bez velikih šansi na startu utakmice, i jedni i drugi su dosta tvrdo ušli u meč, mada su Španci bili ti koji su nešto više pretili. I upravo su oni stigli prvi do prednosti. 

Španci su stigli do prednosti u 29. minutu utakmice. 

Bila je to prva prava prilika na meču, fantastična lopta Rodrija, Morata je izašao 1 na 1 sa Livakovićem i rutinski ga savladao za 1:0.

Iako se do tada nije video, Rodri je dokazao da potezom može napraviti razliku. Impresivan pas.

Samo minut kasnije na drugoj strani šansa za Kovačića, dugo je vukao loptu i na kraju je šutirao po zemlji, ali je Simon dobro intervenisao. 

U 32. minutu Španci su postigli još jedan gol, videli smo pravu majstoriju Ruiza! Španski vezni fudbaler je promešao nekoliko igrača reprezentacije Hrvatske, izborio se za šut i pogodio donji desni ugao za 2:0!

I ponovo su Hrvati pripretili odmah posle gola Španije, Brozović je šutirao, odbranio je fantastično Simon, a Lovro Majer je odbitak poslao pored gola, odnosno u mrežu sa spoljne strane. 

Mogli su Hrvati da smanje rezultat i posle opasnog napada po desnoj strani, prebačena je lopta Gvardiolu na levu, usledio je udarac, a Budimir je malo zakasnio...

I onda još jedan udarac za Hrvate, Španci su postigli još jedan gol i to posle prekida, Vilijams je posle kombinacije iz kornera uputio ulaznu loptu, Karvahal je bio na mestu za 3:0!

I drugo poluvreme je počelo sa šansama za reprezentaciju Španije, prvo je Rodri dodao do Jamala koji je imao kolosalnu šansu, ali je Livaković uspeo da odbrani na fantastičan način, da bi samo minut kasnije bila nova šansa za "furiju", Jamal je ponovo pokazao koliko može da bude opasan, Morata je samo zakačio loptu koja je otišla pored gola. 

Hrvati su takođe imali šansu i to preko Stanišića, bila je ozbiljna šansa, potom je i Kramarić probao da dođe do lopte, ali je odbrana Španije uspela da otkloni opasnost. 

Španci su spustili ritam, svesno su to učinili, a Hrvatima su donekle i pomogle izmene. 

Uspeli su da stignu do velike šanse, Bruno Petković je imao zicer, bio je fauliran od strane Rodrija koji je dobio samo žuti karton, a sudija Oliver je pokazao na belu tačku. 

I Petković je bio taj koji je izveo penal, Simon je odbranio, ali je odbio loptu ka Perišiću koji vraća povratnu Petkoviću koji je ovoga puta siguran! Ipak... VAR tehnologija je bila upošljena, Oliver je gledao situaciju i - dosuđen je rani ulazak u kazneni prostor od strane Perišića. 

Do kraja bez šansi, moralno su pali Hrvati, Španci su na drugoj strani takođe čekali kraj jer je bilo jasno da su odradili veliki posao. 

Ne propustite