Piksi zna tim: ''Nećemo da čekamo i gledamo kako Engleska igra''

Autor: Darko Mitrović
subota 15.06.2024.
18:01
Izvor: Sportske.net

Selektor se ne plaši favorita.

© 2024 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© 2024 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Dan pred sutrašnji (21.00) start na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, duel sa Englezima su ovog popodneva najavili selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi i kapiten Dušan Tadić.

''Imao sam sreće da budem akter turnira, svetskih i evropskih, sada i kao trener. Veliko iskustvo, ali jedan turnir zateva maksimalnu koncentaciju u svakoj utakmici, da pokažete kvalitet. Ne bih pravio razliku, svaka utakmica je važna. Znamo da startujemo da  protiv favorita, ali smo radili najbolje što možemo. Ekipa je spremna za izazove. Zaista smo učinili sve da igrači odrade treninge na najvišem nivou, verujemo da i oni jedva čekaju da utakmica počne. Uveren sam da smo spremni da se suočimo sa izazovom kakav je reprezentacija Engleske'', počeo je Stojković.

Na pitanje o kadrovskoj situaciji u timu, Stojković je kratko odgovorio: ''Sve je ok''.

Ima li poruku za navijače pred duel sa Englezima?

''Znate kako, neki igrači se nisu ni rodili kad smo bili na Evropskom prvenstvu. Dugo čekamo, mislim da smo zasluženo ovde, mislim da smo uspeli da dovedemo Srbiju u krem fudbala, sad je na nama da napravimo iskorak, da se fokusiramo na ono što predstoji, a to je da pokušamo da uradimo sve, da prvu fazu prođemo uspešno. 

Ono što mogu da poručim ljudima koji nas podržavaju i vole, daćemo sve od sebe, borićemo se do kraja, da ćemo dati čak i više od maksimuma, to vidim po igračima, vidim da su spremni, kompletan deo priprema odradili bez ijedne reči i bez ijedne zadrške, tako da, sa te strane sam zadovoljan da ću imati igrače zdrave, igrače koji jedva čekaju da pokažu svoj talenat.  

Mislim da će moći ljudi da uživaju u našoj igri, mi smo tim koji želi da igra, želi da pokaže talenat i pokušaćemo svoj talenat i pokušaćemo da uradimo'', rekao je Stojković.

Uverava da se ''orlovi'' neće samo braniti protiv favorizovanog rivala.

''A što ih ne bismo napali? Mislim da će biti otvorena utakmica. Poštujemo neke stvari, a pre svega sebe. Učinićemo sve da privedemo meč kraju onako kako mi želimo. Srbija neće biti tim koji će čekati i gledati kako Engleska igra. Trudićemo se da napadnemo.

Znam tim, skoro 99,99 posto'', dodao je on.

Ako Srbija povede sa 1:0, šta će savetovati igračima?

''Naređenje je da postignemo drugi. Vrlo prosto. Uvek kad daš gol, tražiš da postigneš i drugi. 

Dobro, to su malo i šaljiva pitanja, ali videćemo kako će se razvijati utakmica. Igrati protiv Engleske zahteva maksimalnu koncentraciju, videćemo. Učinićemo sve da napravimo problem Englkezima i šanse iz kojih može dćo do egzekucije. Generalno moramo da budemo na viusokom nivou. Svaki gol, svaki bod i svaki karton je važan. Bićemo spremni za taj izazov koji se zove Engleska''.

U sličnom tonu razmišlja i Tadić.

''Veliki broj igrača je igrao na Mundijalu i sad na EP, pa mislim da će iskustvo biti od velike važnosti i značaja, tako da... Mislim da je zajedništvo nikad veće, neverovatno zajedništvo... Mislim da je prošlo neko vreme, da su igrači sazreli, to govori podatak da oko sedam do devet igrača čekaju decu, da su u nekim zrelim godinama i kao što sam rekao, zajedništvo je nikad veće i želimo da pokažemo to i na terenu'', poručio je kapiten.

Da li smatra da su nas Englezi potcenili?

''Iskreno, ne deluje da su nas potcenili, mislim oni su definitivno favoriti, favoriti su za osvajanje turnira, ali to ne mora ništa da znači, fudbal je 11 na 11, videćemo ko će da pobedi, a što se tiče ovog komentara, naravno ima komentara da hoće da zatvore tvoju jaču nogu, ali, neka probaju, pa će videti", izjavio je Tadić.

Ne propustite