Šampion trijumfalno krenuo po odbranu titule, Albanija je tvrd orah!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 15.06.2024.
22:55
Izvor: Sportske.net

Italijani nekako rutinski slavili.

AP Photo/Alessandra Tarantino
AP Photo/Alessandra Tarantino

Povezane vesti

Odlično prvo i drugo poluvreme za zaborav. 

Reprezentacija Italije pobedom je startovala na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj pošto je večeras u Dortmundu savladala Albaniju u prvom kolu grupe B, bilo je 2:1 (2:1). 

Albanci su poveli već u 23. sekundi utakmice. 

Šokantna greška Federika Dimarka, Bajrami je primio loptu i zakucao je u mrežu Donarume!

Nije prošao minut, Pelegrini je na drugoj strani mogao da izjednači rezultat, ali je loše šutirao, lopta je otišla pored gola. 

Italijani su krenuli u napad i uspeli da izjednače rezultat već u 11. minutu utakmice. Bila je to sjajna akcija, Pelegrini je poslao loptu na drugu stativu, a Bastoni pogađa glavom za 1:1

Samo par minuta kasnije, eto još jednog gola u mreži Albanaca. 

Nikolo Barela je bio strelac u 16. minutu utakmice, evropski prvak je stigao do prednosti na ovoj utakmici preko sjajnog veziste koji je sa 16 metara šutirao i na fantastičan način pogodio mrežu.

Mogli su Italijani i do trećeg gola već u 33. minutu kada je Fratezi izašao pred golmana Strakošu koji je uspeo da odbrani udarac, samo je zakačio loptu koja je na kraju udarila u stativu i odbila se u polje. 

Do kraja beležimo i pokušaj Skamake glavom, ali je lopta otišla pored gola. 

I u nastavak su Italijani ušli jako, ali je činjenica da su se i Albanci dobro postavili u nastavku i daleko je bilo teže doći do njihovog gola. Prvu ozbiljniju šansu je imao Kijeza u 60. minutu kada je šutirao sa ivice kaznenog prostora ali je promašio za par metara. 

Ništa konkretno nismo videli do finiša meča, Italijani su napadali, Albanci su čekali svoju šansu i dočekali su je. Igrao se 90. minut, Manaj je izašao pred Donarumu, ali nije uspeo da iskoristi veliku šansu. 

Posle prvog kola, Španci su prvi u grupi B zajedno sa Italijanima, Albanija i Hrvatska su bez bodova. 

Ne propustite