Stepi video Birmančevića i Samardžića, želi Sergeja i Tadića na klupi!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 23.06.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Dragoslav Stepanović nije oduševljen ponašanjem Sergeja i Tadića.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U razgovoru za "Kurir" čuveni trener Dragoslav Stepanović je govorio o predstojećoj utakmici reprezentacije Srbije protiv Danske. 

Reprezentacija Srbije ima samo jedan bod iz dve utakmice protiv Slovenije i Engleske, pa mora da traži pobedu u narednoj utakmici sa Danskom. 

"Ovo su utakmice koje se najteže moguće za igranje bez obzira na protivnika. Ja mislim da je Danska u odnosu na nas i Sloveniju možda i najbolji tim, ali nama nije ništa drugo preostalo, jer smo protiv Engleza igrali kukavički. Tek kad smo videli kako igraju Englezi onda smo rekli trebali smo ovo, trebali smo ono, pa kad je trebalo što niste uradili", rekao je Stepanović. 

Očekivao je dosta više od našeg nacionalnog tima na ovom prvenstvu. 

"Mi ni nemamo igru unapred, u dubinu. Ja sam očekivao da Mitrović bude "martinela", a da Vlahović ulazi u prazan prostor, jer on ima tu fantastičnu brzinu na deset metara. Ali ono što sam video jesu Samardžić i Birmančević koju su napravili prevagu i uneli živost kada su ušli. Ja Samardžića znam još iz Herte, kada je igrao ovde dao je 14,15 golova kao vezni igrač", rekao je on. 

Najviše kritika ima prema Dušanu Tadiću i Sergeju Milinković-Saviću. 

"Gospodin Tadić je uvideo da nije toliko dobar igrač koliko misli o sebi, jer da je toliko veliki igrač on bi dao dva gola i namestio dva. Nije zadovoljio koliko je pričao o sebi. Ja mislim da Samardžić sada ima ono što je Tadić imao nekad. Te driblinge koji idu u dubinu, ne u širinu. Tadić je to izgubio za sve ove godine, jer ima 34 godine, a i turska liga nije toliko jaka kao holandska ili nemačka. Mada je činjenica da je protiv Engleza falio neko ko će tu loptu da provuče", rekao je Stepanović. 

Što se tiče Sergeja i njegovog odnosa prema dresu reprezentacije, Stepi ima šta da kaže. 

"Ja ne znam da li taj čovek ima talenta ili ne, ali kad ne pokazuješ da imaš onda si na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Ne mogu da upoređujem tu ligu Saudijske Arabije sa ovim jačima. Mene nikad Sergej nije oduševljavao, ja se ne sećam da je on u reprezentaciji odigrao neku dobru utakmicu, nikad nije bio taj igrač koji je trebalo da bude. Golovi i protiv Engleza i Slovenaca su padali na isti način. Za pola metra ispred naših igrača, a to je zato što se ne daje 100%, čeka se onaj drugi uvek", rekao je on. 

Kaže da je u našoj reprezentaciji postojao jedan čovek koji je mogao da kaže da je bolji od ostalih, a to je Dragan Džajić. Čak je i Piksi osetio na svojoj koži ono što oseća Tadić. 

"Sada je pitanje da li će da stavi Tadića, on nije pokazao ono što je o sebi tvrdio. Piksi je to isto pričao kao i Tadić, kada ga je Boškov stavio na klupu. Pa je pričao o sebi kao veličini da je ovo ili ono, da drugi nisu na njegovom nivou. Ni od jednog igrača nikada nije zavisila cela ekipa, nikada. U ono vreme Džajić je bio taj, čak ga Miljan u ono vreme pošalje na Zlatibor, a mi onda trčimo uz one stepenice uzbrdo-nizbrdo, a on nas gleda i smeje se. To je jedini igrač koga ja znam, a svi ostali igrači nisu dorasli Džajiću i ne mogu da tvrde da su toliko dobri", rekao je Stepi. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke