Bostonu brejk, mogu li Mavsi da promene smer istorije?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 13.06.2024.
07:24
Izvor: Sportske.net

Seltiksi na korak od titule!

AP Photo/Tony Gutierrez
AP Photo/Tony Gutierrez

Povezane vesti

Boston je sada blizu. Dobili su u Teksasu, poveli sa 3:0, Luki i Mavsima je potrebno ono što nije napravio niko, da dobiju četiri meča u nizu kako bi uzeli krunu.

Tejtum je ubacio 31 poen, Braun 30, uz po osam asistencija i skokova, na kraju su Seltiksi odoleli i pored furiozne završnice domačih i slavili 106:99. Mnogi rekordi su srušeni, Boston je dobio svih sedam mečeva na strani u ovogodišnjem plej-ofu, ovo je deseta pobeda u nizu u doigravanju, već su srušili rekord franšize.

Mogu da završe posao već u sledećem meču sutra i da metlom stignu do 18. titule u istoriji. Noćas su slavili bez Porzingisa koji je zaradio novu povredu u drugom meču, neizvestan je za petak, ali izgleda da to nije bitno, "Kelti" mogu i bez Letonca. 

Gosti su vodili sa 91:70, ali je Dalas uzvratio serijom 22:2. Ali, Dončič je dobio šestu ličnu. Kajri nije mogao sam završio je sa 35 poena, no Braun i Tejtum su u poslednja tri minuta doveli stvari na svoje mesto. Poslednji put Boston je osvojio titulu sa Pirsom, Garnetom i Alenom, 2008. godine, pre toga su slavili sada već davne 1986. poslednja titula za Larija Birda.

Ponovimo, nikada u istoriji nijedan tim iz 156 pokušaja nije stigao 0:3 u seriji. Dončić koji je ubacio 27 koševa smatra da je njegov tim imao šansu u finišu. Neće odustati, ali ishod finala se nazire, Boston samo čudo može da spreči na putu ka prstenu!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke