Da se zna "tata", Jokić u derbiju uništio najbolju odbranu lige! Kajri uzeo noćas milion dolara!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 11.04.2024.
07:49
Izvor: Sportske.net

Strašni Srbin dominirao, Denver blizu top pozicije na Zapadu!

Povezane vesti

Nikola Jokić je sačuvao najbolje za direktnog rivala. Minesota važi za najbolju odbranu lige, utrpao im je noćas 41 poen, promađio samo četiri šuta, uništio Goberta, pa Nagetsi sada imaju prednost od jedne pobede nad "Vukovima" i Tanderom. Marej je dodao 20 poena, na drugoj strani Edvards sa 25 nije bio faktor. Do kraja, Denver ide u San Antonio i Memfis, Minesota dočekuje Atlantu i Fenis, Oklahoma je takođe kod kuće protiv Baksa i Dalasa. Jasno da šampion iako gostuje ima bolji raspored u trci za prvo mesto, Meloun kaže da je važnije da ostanu zdravi, nego da budu prvi. Inače, Jokić je dodao 11 skokova, 7 asistencija i tri ukradene lopte.

Feniksi su se osvetili Klipersima za poraz prethodnog dana u Arizoni, sada su otišlo u El-Ej i dobili meč. Buker je igrao mnogo bolje nego u pomenutoj utakmici, završio je sa 37 poena, on i Bredli Bil su inicirali preokret. Feniks ostaje sedmi, pola koraka iza Nju Orleansa. Klipsi su već osvojili prvu titulu na Pacifiku posle decenije, već znaju da će im rival biti Dalas.

Mavsi su slavili u Majamiju, potvrdili naslov na Jugozapadu, Kajri je postigao 25, Luka 29 poena. Za Irvinga ova 50. pobeda aktivira bonus od milion dolara u sezoni. Dalas je u sjajnoj formi u pravo vreme, 16 pobeda u 18 mečeva. Protiv Klipsa će biti teško, ali imaju šansu. Tim iz Los Anđelesa im je dužnik, izgubili su dve serije plej-ofa u ovoj deceniji od njih. Kod Majamija, Jović šest pena, pet skokova, četiri asistencije. 

Kako rekosmo, Tander je i dalje u trci za top poziciju konferencije. Rasturili su Sparse bez Vembanjame, nije bilo ni Vasela, Keldona Džonsona, Sohana, bez četiri prva strelca Teksašani su bili baš lak plen. Džildžes-Aleksander je brojao do 26.

Milvoki je bez Janisa dobio Orlando, Lilard je ubacio 29, Portis 30 poena, ne zna se da li će Grk biti spreman za start plej-ofa, Baksi kriju tu informaciju. U srpskom derbiju je Šarlot slavio protiv Atlante kojoj se nije isplatio povratak povređenog Janga posle 23 utakmice. Gosti su okrenuli meč, Houkse je dotukao Majls Bridžis u samom finišu. Micić bez poena iz igre, dva bacanja, pet asistencija, Bogdanović mnogo bolji. Namestio je ruku, pogodio pet trojki, za 19 poena, uz osam asistencija.

Bruklin se oprostio od navijača ove sezone pobedom protiv Toronta, Kem Tomas najbolji sa 23 koša, Klivlend je slavio protiv Memfisa u Ohaju, Mičel je brojao do 29, Kavsi su na korak od plej-ofa, drže četvrto mesto, iako nisu blistali u poslednjih mesec i po dana.

Rezultati:

Klivlend - Memfis 110:98
Atlanta - Šarlot 114:115
Bruklin - Toronto 106:102
Majami - Dalas 92:111
Milvoki - Orlando 117:99
Oklahoma - San Antonio 127:89
Denver - Minesota 116:107
LA Klipers - Feniks 108:124

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke