Vila nezadrživo grabi ka LŠ, Palas "razbio" Vest Hem

Autor: Mladen Heleta
nedelja 21.04.2024.
18:01
Izvor: Sportske.net

Goleada na dve utakmice.

Steven Paston/PA via AP
Steven Paston/PA via AP

Povezane vesti

U terminu od 16 sati odigrana su dva meča 34. kola engleske Premijer lige. Aston Vila je u Birmingemu savladala Bornmut sa 3:1, dok je Kristalas Palas na svom stadionu deklasirao Vest Hem sa 5:2, u malom derbiju Londona.

Vila je nastavila da "gazi" prema Ligi šampiona i sada na željenom četvrtom mestu ima 66 bodova, šest više, uz dve utakmice više, od Totenhema.

Bornmut, koji ima 42 boda na 13. poziciji, danas je pružio snažan otpor na "Vila Parku" i poveo je u 31. minutu, kada je Solanke savladao Emilijana Martineza iz penala.

Nije ekipa Unaja Emerija ličila na sebe u prvom poluvremenu, Bornmut je propustio još dve šanse da to dodatno kazni i onda je on kažnjen u 45. minutu.

Bejli je povukao kontru sa svoje polovine i sjajnim pasom proigrao Rodžersa na levoj strani, ovaj briljantnim "lažnjakom" izbacio čuvara, prebacio loptu na desnu nogu i sa šest metara je zakucao pod prečku, za 1:1.

Preokret je viđen u 57. minutu. Bila je to divna akcija domaćih, koja je krenula od golmana Martineza, a završila se tako što je Votkins pasom u prazan prostor "spojio sa golom" Musu Dijabija, kom nije bilo teško da iz neposredne blizine zatrese mrežu, za 2:1.

U 78. minutu prelep napad Aston Vile, Dijabi je uposlio Votkinsa, ovaj se stuštio ka golu, prošao i pored golmana Neta, a onda je video Bejlija i "servirao" mu loptu koju je ovaj samo sproveo u praznu mrežu, za 3:1.

Kristal Palas je onaj veliki trijumf protiv Liverpula u prošlom kolu potvrdio tako što je "do nogu" potukao Vest Hem.

"Čekićari" prosto nisu znali šta ih je snašlo u prvom poluvremenu, pa je rezultat u 20. minutu glasio 3:0!

Mrežu gostiju su redom pogađali Olis u sedmom, Eze u 16. i Emerson, koji je u 20. minutu postigao autogol.

Već u 31. minutu je bilo 4:0, strelac je bio Mateta, a Vest Hem je u 40. minutu uspeo da dođe do pogotka preko Antonija.

U nastavku je "brodolom" gostiju kompletiran. Mateta je u 64. minutu povisio na 5:1, a konačnih 5:2 je postavio Mičel, autogolom u 89. minutu.

Palas ima 36 bodova na 14. mestu i može se reći da je obezbedio opstanak, Vest Hem je osmi sa 48 bodova.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke