Lajpcig "pobegao" na +3 u borbi za četvrto mesto, Keln tone ka Cvajti

Autor: Mladen Heleta
subota 20.04.2024.
17:29
Izvor: Sportske.net

Gladbahu malo i het-trik Haka u Hofenhajmu.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

U terminu od 15.30 sati odigrane su četiri utakmice 30. kola nemačke Bundeslige, a postignuti su sledeći rezultati: Hajdenhajm - Lajpcig 1:2, Keln - Darmštat 0:2, Hofenhajm - Borusija Menhengladbah 4:3 i Volfsburg - Bohum 1:0.

Lajpcig je teškom mukom upisao veliki trijumf u borbi za četvrto mesto. Sada ima tri boda više od Dortmunda, koji sutra dočekuje novog šampiona Bajer Leverkuzen. Sve su prilike da će i peto mesto iz Nemačke voditi u elitno takmičenje, ali je svakako bolje osigurati se na četvrtom.

Gosti iz Lajpciga poveli su 42. minutu, kada je slovenački napadač Benjamin Šeško iskoristio katastrofalnu grešku defanzivaca domaćih i sa nekih 7-8 metara poslao loptu u mrežu, za 0:1.

Hrabri Hajdenhajm se nije predavao i u 69. minutu je izjednačio na 1:1 preko Dovedana. On je pogodio glavom iz peterca, na pas Šopnera.

Do kraja smo gledali napade Hajdenhajma, a u jeku njegove inicijative je Lajpcig iz tranzicije stigao do pobedonosnog pogotka. Openda je u 85. minutu rutinski savladao golmana Milera, posle prodora i asistencije Simakana, za 1:2.

Hajdenhajm je siguran u sredini tabele i opstaće u najjačem rangu nemačkog fudbala, što je veliki uspeh za ovaj klub.

Keln je sve bliži selidbi u Cvajtu, danas je imao šansu da sačuva šanse da se do kraja bori za opstanak, ali ga je "fenjeraš" Darmštat "nokautirao" pred njegovim navijačima. Strelac vodečeg gola za goste bio je Klarer u 57. minutu, konačnih 0:2 postavio je Vilhelmson u 91. minutu, pa ćemo ovaj duel sledeće sezone vrlo verovatno gledati u drugoj ligi. 

U Hofenhajmu prava revija golova, spektakularan povratak Gladbaha i još spektakularniji trijumf Hofenhajma. 

Domaćin je poveo pogokom Veghorsta u 36. minutu, a Gladbah izjednačio preko Haka u 39. U nastavku dva brza gola Hofenhajma i vođstvo od 3:1. Strelci su bili Promel u 58. i Kabak u 66. minutu. Hak je još jednom zatresao mrežu domaćina u 78. minutu i uneo pravu dramu. Krenuli su gosti svim silama po izjednačenje i stigli su do njega u 89. minutu, kada je sjajni Robin Hak kompletirao het-trik, za 3:3. Nije to bilo sve, jer je Stah u 91. minutu ipak doneo tri boda Hofenhajmu.

Volfsburg je danas verovatno napravio ključni korak ka zoni spasa, dok će Bohum i dalje strepeti za "goli život" i čeka ga grčevita borba za opstanak. Čovek odluke bio je Vind, koji je u 43. minutu dao gol za 1:0.

Erhan Mašović je odigrao ceo meč za ekipu Bohuma.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke