Siner prvi nosilac u Madridu: "Ne želim da stvaram pritisak"

Autor: Sportske Net
sreda 24.04.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

Trofej brani Alkaraz.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Janik Siner je prvi nosilac na mastersu u Madridu, pošto se Novak Đoković ne takmiči na ovom turniru. Ukoliko pobedi, on bi mogao da sovjio 1000 bodova, i dođe na svega 330 poena zaostatka za Đokovićem. 

"Ne želim da stavljam sebe pod pritisak. U pozitivnom sam trenutku, pobedio sam u dosta mečeva, želim samo da nastavim ovako. Znam da moram da napredujem ako želim još da pobeđujem. Tražim nove prilike, svaki novi turnir je ujedno i nova šansa da pokažem da sam podigao nivo igre. Dokazivanje da sam napredovao...To bih stvarno voleo da uradim ovde u Madridu. Novi je turnir, nova prilika, videćemo kako će sve ići", rekao je Italijan,

Drugi nosilac je branilac trofeja u španskoj prestonici Karlos Alkaraz, koji je prethodno odustao od Monte Karla zbog povrede, a potom i od Barselone. 

"Siner je opasan. Najbolji je igrač na svetu. Neki smatraju da njegov tenis nije pogodan za šljaku, ali imao je dobre rezultate i na njoj. Može da osvoji svaki turnir, a ja se borim sa njim i Novakom da budem broj jedan. Pokušaću da ostanem u toj trci, mada će biti jako teško", poručio je Alkaras. 

Siner u drugom kolu igra sa boljim iz meča Rišara Gaskea i Lorenca Sonega, dok je protivnik Alkaraza u drugoj rundi Aleksander Ševčenko.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke