Ukrajina i Poljska 2012 - Armada potapa rivale

Autor: Milovan Longinov
petak 11.06.2021.
11:00
Izvor: Sportske.net

Ako su 2008. bili jaki, ovde su bili prejaki.

Povezane vesti

I četiri godine kasnije, pragmatičnost na delu, Poljska i Ukrajina domaćini, novi stadioni, dranje turista po hotelima i privatnim sobama i nastavak španske dominacije. Ovo je treće veliko takmičenje koje je osvojila Španija, odbranili su titulu prvaka Evrope, ali držali i svetsku krunu iz Južne Afrike.

I opravdali su ulogu favorita, u finalu su razneli Italiju sa 4:0, prethodno su u grupi igrali nerešeno sa "Azurima" kojima niko nije davao šanse na šampionatu. Svi su očekivali reprizu finala iz 2008. sa "Pratera", ali je to sprečio Mario Baloteli sa dva gola Nemcima u polufinalu. Ipak tiki-taka je oduvala Bufona i njegovu odbranu. 

Domaći su pravili broj, oprostio se Ševčenko, vicešampion sveta Holandija je doživela sva tri poraza u grupi, Engleska je pala na penale protiv Italijana, videli smo i Grke, prošli su grupu, naplašili fudbalski svet, ali su ih Nemci zaustavili već u četvrtinalu. Nisu se proslavili ni Francuzi, novo razočaranje, ali morali su da igraju protiv Španaca već u top 8. Ronaldo je protiv Čeha odveo Portugalce u polufinale, odoleli su protiv komšija Španaca, ali su Mutinjo i Alveš bili neprecizni sa bele tačke, pa je iz Varšave na finale u Kijevu i mnogo lakši posao otišla Španija. Za njih ovo je bila treća titula, izjednačili su se sa Nemcima. 

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke