Nismo dobili Kamerun, ali jesmo Žileta - Nišlija u idealnom timu drugog kola Mundijala!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 29.11.2022.
12:45
Izvor: Sportske.net

Bruno MVP, a tu su i Kamerunci.

EPA-EFE/Tolga Bozoglu
EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Nije se Srbija proslavila u utakmici drugog kola grupe G na Mundijalu u Kataru, ali jeste desni spoljni naše reprezentacije Andrija Živković.

"Orlovi" su ispustili velikih 3:1 protiv afričke selekcije, ali ne i popularni Žile svoje mesto u idealnom timu drugog kola Mundijala po izboru specijalizovanog sajta za fudbalsku analitiku "Sofascore".

Živković je pružio najbolju partiju u dresu sa državnim grbom i upisao dve asistencije za golove Sergeja Milinkovića Savića i Aleksandra Mitrović, što mu je donelo osmicu na popularnoj "Sofi".

Utakmica između Srbije i Kameruna bila je jedna od najuzbudljivijih od starta Mundijala, a još zanimljiviji je podatak da je štoper afričke selekcije Žan-Šarl Kasteleto uvršten u idealan tim, iako je njegova selekcija primila čak tri pogotka. Kasteleto je zatresao mrežu Srbije i asistriao napadaču Vinsentu Abubakaru kod drugog gola Kamerunaca. Majstorski lob i asistencija Čupo-Motingu za izjednačenje bili su dovoljni da se i rezervni napadač Kameruna nađe u najboljih 11.

Najbolji igrač drugog kola Mundijala prema "Sofi" je sjajni Portugalac Bruno Fernandes koji je sinoć sa dva pogotka doneo pobedu svojoj selekciji u derbiju protiv Urugvaja i zaslužio ocenu 8.8.

MVP prvog kola Francuz Antoan Grizman pružio je još jednu odličnu partiju i namestio pobedonosni gol Kilijanu Mbapeu protiv Danaca, tako zaslužio da se ponovo nađe među najboljima.

Idealan tim drugog kola Mundijala izgleda ovako:

Ščensni - Živković, Kasteleto, Sais, Sandro - Kovačić, Fernandes, Grizman - Kudus, Čo, Abubakar.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke