KALKULACIJE - Možemo da prođemo i ako Brazil i Švajcarska remiziraju, ali...

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 28.11.2022.
13:19
Izvor: Sportske.net

Kako Srbija može do osmine finala?

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbalaska reprezentacija Srbije propustila je veliku šansu da osvoji tri velika boda na Mundijalu u Kataru.

Triler od šest golova na kraju je doneo samo bod našoj reprezentaciji, koja se sada nalazi u nepovoljnom položaju pred poslednji duel sa Švajcarskom.

Danas od 17 časova u drugom meču naše grupe sastaju se Brazil i Švajcarska, a po svemu sudeći, pobeda južnoameričke reprezentacije je imperativ. 

Problem za našu reprezentaciju sada je gol razlika 3:5, Švajcarci imaju 1:0, i u slučaju da osvoje bod protiv Brazila, naša reprezentacija će morati ubedljivo da slavi u poslednjem kolu. 

Pobeda Brazila nad Švajcarskom

1. Brazil 6
2. Švajcarska 3
3. Kamerun 1
4. Srbija 1

U ovom slučaju pobeda nad Švajcarskom biće dovoljna za plasman dalje, ali je potrebno i da Brazil pobedi Kamerun ili igra nerešeno. U slučaju pobede Kameruna nad Brazilom i naše pobede nad Švajcarskom, odlučiće gol-razlika u grupi između Kameruna i Srbije.

Remi Brazila i Švajcarske

1. Brazil 4
2. Švajcarska 4
3. Srbija 1
4. Kamerun 1 

Težak scenario za nas, jer ako Švajcarci osvoje bod, nama će biti potrebna pobeda nad njima i to sa dva gola razlike! Samo u tom slučaju ćemo gol razlikom uspeti da ih preskočimo. Takođe, i u ovom slučaju nam je bitno da Kamerun ne pobedi Brazilce da se ne bi stvorio krug sa tri ekipe sa po četiri boda gde bi se ponovo gledala gol-razlika. 

Poraz Brazila od Švajcarske

1. Švajcarska 6
2. Brazil 3
3. Srbija 1
4. Kamerun 1

Pobeda nad Švajcarskom je obaveza u poslednjem kolu, ali to nije nikako dovoljno. Poraz Brazila od Kameruna bi izbacio "Karioke" sa Mundijala, a Srbija i Kamerun bi odlučivali boljom gol-razlikom ko će dalje. Remi Brazila i Kameruna i pobeda Srbije - u tom slučaju Srbija mora da savlada Švajcarce sa 2 gola razlike za drugu fazu. 


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke