KALKULACIJE - Sve opcije, a za Srbiju moguć i ŽREB za prolazak u osminu finala!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 28.11.2022.
18:54
Izvor: Sportske.net

Evo u kom slučaju Srbija prolazi dalje...

EPA-EFE/Rolex dela Pena
EPA-EFE/Rolex dela Pena

Povezane vesti

I pre utakmice Brazila i Švajcarske je bilo jasno da Srbija u svakom slučaju ostaje u igri za osminu finala, ali da u svakom slučaju mora da gleda i u tuđe dvorište. 

Ono što svi znamo, nas interesuje samo pobeda nad izuzetno disciplinovanom ekipom Švajcarske koju možemo da nadmudrimo, ali se samo postavljalo pitanje sa kojom razlikom je to potrebno učiniti. 

Imajući u vidu večerašnji rezultat Brazila i Švajcarske (1:0), situacija je najbolja moguća po Srbiju posle onog remija sa Kamerunom. 

Dakle, sve što je potrebno je pobeda protiv Švajcarske, nebitan je rezultat, a da Kamerunci ne iznenade Brazil i ne slave pobedu, a i tada postoji opcija gde mi prolazimo dalje. 

U kom slučaju ne prolazimo dalje, a da pobedimo Švajcarsku?

Pošto imamo slabiju gol-razliku u ovom trenutku od Kameruna (-2, Kamerun ima -1), Kamerunu je potrebno da pobedi sa istom razlikom kao Srbija ili većom da bi prošao dalje. Dakle, ako bude 1:0 za Srbiju i za Kamerun u poslednjem kolu, dalje idu Kamerun i Brazil. U slučaju da bude 2:0 za Srbiju i 1:0 za Kamerun, obe ekipe bi imale po 4 boda, ali Srbija bi prošla dalje zbog većeg broja postignutih golova. 

Postoji i specifičan slučaj gde bi na snagu stupio žreb. 

Ukoliko bi Srbija pobedila sa 2:0, a Kamerun sa 2:1, tada bi ove ekipe imale po 4 boda, gol razliku 5:5, u međusobnom duelu je bilo nerešeno, pa bi odlučio fer-plej (žuti i crveni kartoni), a ako i tu bude nerešeno, pristupa se žrebu! Što se tiče fer-pleja, Kamerunci trenutno bolje stoje od nas, imaju 3 žuta, mi imamo 5...

Što se tiče Brazila, oni su već prošli, igraće sigurno u oslabljenom sastavu protiv Kameruna, nemojte se iznenaditi ukoliko bude iznenađenja.

No, gledajmo prvo da pobedimo Švajcarce...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke