Mediji u regionu o remiju ''orlova'': ''Najluđa utakmica Mundijala!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.11.2022.
14:07
Izvor: Sportske.net

Kako su naše komšije doživele današnju utakmicu?

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Svi ćemo još dugo biti pod utiskom današnjeg remija protiv Kameruna, u utakmici u kojoj je reprezentacija Srbije vodila sa 3:1 do sredine drugog poluvremena, a onda za dva minuta prosula sve što je do tada stekla.

Na kraju, 3:3, plašili smo se i potpunog preokreta, a kako su sve ovo prokomentarisali mediji u regionu.

Hrvatski su složni u oceni da je ovo do sada ''najluđa utakmica na Svetskom prvenstvu''.

''Srbija u najluđoj utakmici SP-a prosula dva gola prednosti i stigla na rub ispadanja!'', naslov je na sajtu zagrebačkih ''Sportskih novosti''.

U tekstu se navodi da su srpski reprezentativci ''promašili sjajne prilike, prosuli veliko vođstvo i sada im preti ekspresni povratak kući''.

Sličan utisak imaju i novinari zagrebačkoh ''Index-a'':

''Srbi ispustili pobedu u najluđoj utakmici prvenstva'', naslov je njihovog izveštaja, u kome se ističe još jedan bitan detalj.

''Kamerunski selektor zamenom okrenuo utakmicu.

Činilo se da je Piksijeva ekipa slomila Kamerunce čiji selektor je u 55. minutu povukao ključni potez i u igru ubacio Vinsenta Abubakara koji će nešto kasnije sam preokrenuti susret. Igrao se 63. minut kad je napadač Al Nasra s centra pobegao srpskoj odbrani. Povaljao je Veljkovića i onda fenomenalnim lobom prebacio Milinković-Savića na golu Srbije.

Svi su očekivali ofsajd, ali VAR je utvrdio da je Milenković zakasnio izaći na ofsajd zamku i sudija je Kameruncima priznao gol. Šokirani Srbi nisu ni došli k sebi, a već su primili drugi gol i to gotovo na isti način. Nakon što su krenuli s centra, izgubili su loptu i Abubakar je ponovno s centra pobegao odbrani Srbije'', piše ''Index''.

''Srbi na neverovatan način ispustili pobedu nad Kamerunom i doveli se u tešku pozuciju'', navodi ''Večernji list'' u naslovu svog izveštaja.

Podgoričke ''Vijesti'' pišu da je Srbija ''poklonila bod Kamerunu'', a sarajevski Dnevni avaz donosi tekst pod naslovom ''Srbija prokockala pobedu protiv Kameruna''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke