Piksi: ''Kako je nama trenerima, samo mi znamo...''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.11.2022.
13:37
Izvor: Sportske.net

Prva reakcija selektora posle burne utakmice i šokantnog preokreta.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je danas u drugom kolu Grupe G na Mundujalu u Kataru igrala nerešeno, 3:3 protiv Kameruna, iako je početkom drugog poluvremena vodila sa 3:1.

Mnogima nije bilo jasno zbog čega selektor Stojković nije povukao neke druge poteze sa izmenama u drugom delu igre, kao i kako smo došli u situaciju da nam pri vođstvu Kamerunci izvode kontre iz kojih daju golove.

''Najinteresantniji meč za gledanje, a kako je nama trenerima, samo mi znamo. Osećam frustraciju, jer smo posle vođstva Kameruna pronašli naš način igre, imali veliku prednost i treba biti pametan da utakmicu privedete onako kako želite. Opet su nas neke greške skupo koštale, taj drugi i treći gol Kameruna, apsolutno nepotrebno izlaženje napred poslednje linije, pokušaj pravljenja nekih ofsajda, što je zabranjeno u vrhunskom fudbalu.

Mogli smo da pobedimo, za nijansu smo bolji od Kameruna, ali rezultat kaže da je to 3:3, idemo dalje'', izjavio je selektor za RTS.

Slično razmišlja i kapiten Dušan Tadić.

''Bukvalno, rolerkoster, imamo sve pod kontrolom i dese nam se dva pogotka. Neverovatno. Ali, moramo da budemo pozitivni. Bilo je i dobrih stvari, nadam se pobedi Brazila i da ćemo pokazati karakter kad je najteže kao i do sada.

Raduje ofanzivna igra, mogli smo više golova da postignemo, da će ući kad je najpotrebnije. Ne znam šta bih rekao, možda nam treba bolja komunikacija između igrača, da pričaju i da se tačno zna šta se dešava. To očekujem od svakog od nas'', rekao je Tadić.

Selektor Stojković se zatim nadovezao komentarom propuštenih prilika.

''Uspeli smo da stvorimo kolosalne šanse, Mitrović je imao jednu stativu i ne znam kako je ona šansa uspela da se promaši. Bilo je dobrih napada i to raduje, ekipa smo koja može da kreira šansu. To me raduje, ali ovo što smo primili tri gola, to moramo da analiziramo, kako da to rešavamo ubuduće. Imali smo prinudne izmene, Pavlović i Veljković, to nije alibi, ali mi je krivo što moram da menjam igrače zbog povreda'', rekao je Stojković.

Sada zavisimo od Brazila.

''Navijamo za Brazil. Videćemo, gledaćemo tu utakmicu. Vidite koliko čudnih rezultata na ovom Mundijalu, moramo da verujemo do kraja, da se odmorimo, pa ćemo znati tačno na čemu smo'', zaključio je Piksi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke