Poraz Kamerunaca? Hoćete prvo lošu ili dobru vest za Srbiju?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 24.11.2022.
13:19
Izvor: Sportske.net

Neka bude kao i obično!

Povezane vesti

Kamerun je izgubio od Švajcarske na startu i čini se da ovo otežava u neku ruku posao Srbije jer će "Časovničari" sa znatno manjim opterećenjem ući u duel sa Brazilcima. Ali, do toga ima još, mada bi mogla da se desi situacija da u poslednjem kolu moramo da pobedimo Švajcarce za prolazak.

Ono što je dobra vest, kada je poraz Afrikanaca u pitanju je da oni, kada loše odigraju prvi meč, obično ne uspevaju da se podignu. Na debiju u Španiji nisu izgubili od Poljaka, 1990. su tukli Argentince na otvaranju, da bismo četiri godine kasnije videli izuzetak, osvojili su bod od Švajcaraca, izgubili od Brazila, ali ih je onda Oleg Salenko dokrajčio u trećoj utakmici.

I 1998. su igrali nerešeno sa Austrijom, pa su lako izgubili od Italijana.

U ovom veku "Neukrotivi Lavovi" su ispadali uvek u grupi, posle remija sa Ircima, 2002. osam godina kasnije su nakon poraza od Japana, izgubili i preostale mečeve u grupi, a četiri godine kasnije u Brazilu, su posle minimalnog poraza od Meksika, primili četiri gola od Hrvata. Dakle, uglavnom je isto, čim nema pobede, čim nema samopouzdanja, ne uspevaju da zaustave kola koja idu nizbrdo.

Treba ovo znati kada je duel narednog ponedeljka u pitanju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke