Stojković: "Moja budućnost? Planiramo da idemo na Euro! Nismo bili dovoljno spremni za SP

Autor: Nemanja Janošev
petak 02.12.2022.
23:02
Izvor: Sportske.net

Prilično emotivno i za njega.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković potvrdio je da planira predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine, te je demantovao da je njegova budućnost na klupi tima neizvesna.

"Čestitam Švajcarskoj na zasluženoj pobedi. Sigurno da rezultatom nismo zadovoljni, što je normalno, ali s obzirom na to kakve smo probleme imali od dolaska na SP, imajući u vidu fizičku pripremljenost, da budem precizniji, na povrede ključnih igrača... Činili smo sve da ih vratimo, da budu na usluzi ekipi, ali to je bio veliki problem za nas.

Momci su se bodrili koliko su mogli, dali su sve od sebe, ali za ovaj nivo takmičenja, to nije dovoljno. Ali, postoje opravdani razlozi zašto je to tako i od njih ne mogu da tražim više", započeo je Stojković konferenciju za medije.

Usledilo je pitanje i da li će selektor ostati na svojoj poziciji i kakvi su dalji planovi?

"Mi u martu već počinjemo kvalifikacije za EP i imamo veliku želju da se posle 24 godine nađemo na tom turniru. Naravno, biću daleko srećniji da mi igrači budu zdravi i u dobroj formi".

Stojković je preko 40 minuta bio sa igračima u svlačionici, a šta se tamo dogodilo?

"Trebalo bi biti dostojanstven i u uspesima i u porazima. Imali smo period od godinu i po dana uspeha, sada je došao taj pad... Šta sam uradio u svlačionici? Pružio im ruku svima i rekao da moramo da budemo veliki i kada ne ide. Potpuno je mirna atmosfera. Ponavljam, momci u ovakvom stanju kakvom su, pružili su svoj maksimum. Skidam nekima kapu, mnogi se ne bi usudili da izađu da igraju u takvom stanju. Imali smo probleme u defanzivnoj igri, ali to je sada za dublju analizu. Ipak je ovo Svetsko prvenstvo i ovde zaista morate da imate sve igrače potpuno zdrave, u top formi i u onom zdravstvenom stanju u kojem su bili u kvalifikacijama. Mi jednostavno nismo imali sreće s tim stvarima i bio sam vrlo zabrinut i neraspoložen kada smo krenuli na put za Bahrein jer sam znao i imao tačnu sliku igrača. Znao sam da će biti teško napraviti neki bolji rezultat".

O nekoliko "čarki" i provokacija na terenu.

"Ne znam šta se tačno dešavalo. Verovatno jeste bilo provokacija, ali ne mogu da dam pravi razlog. Nekada tenzija samo dođe, neki loši ljudi mogu da naprave takav ambijent, ali ništa specijalno za ovakvu vrstu utakmice".

Jedan novinar je konstatovao da je bilo zvaničnih opomena za srpske navijače povodom njihovog ponašanja na tribinama tokom meča.

"Nisam ništa primetio, fokusirao sam se na utakmicu", kazao je selektor.

Nije iz momenta u momenat pratio dešavanja na utakmici Brazila i Kameruna, ali Stojković ističe da bi bilo još bolnije da je Srbija pobedila, a da su Kamerunci učinili isto jer bi u tom slučaju scenario bio identičan ovom trenutnom.

"Ne daj bože da smo pobedili, a da smo ispali. To bi bilo još bolnije. Bio sam iznenađen rezultatom Kameruna, ali dobro... Kada vidite ko je sve završio takmičenje - velika Nemačka, Belgija, Danska, Urugvaj... Vidite da je ovo Svetsko prvenstvo nepredvidivo. Vrlo sam realan čovek i zaista sagledavam stvari upravo na takav način. Ne može se igrati Svetsko prvenstvo, a da niste spremni 100 odsto, a da nemate sve igrače, posebno one ključne, da nisu zdravi. Preveliki je to problem za naš tim. Mi nemamo 50 ili 100 igrača pa da možemo da biramo. Imamo jedan fond igrača koji je perfektno odigrao kvalifikacije... S ovom situacijom, očekivati više od ovoga... Želje su jedno, mogućnosti drugo. Nisam previše razočaran, jer znam kakvog su stanja", naveo je Stojković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke